Геррі Гофштеттер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Геррі Гофштеттер
нім. Gerry Hofstetter
Народження 8 березня 1962(1962-03-08) (62 роки)
Країна Швейцарія Швейцарія
Діяльність митець
Напрямок світлове мистецтво
Сайт gerryhofstetter.ch

Гергард Даніель «Геррі» Гофштеттер (нім. Gerry Hofstetter; нар. 8 березня 1962) — швейцарський художник світлового мистецтва[en]. Живе і працює в Швейцарії. Сфера його діяльності — всесвітня[1].

Життєпис

[ред. | ред. код]

Кар'єра Гофштеттера почалася в 1982 році в приватному банку, де він працював, поки не став головою інвестиційного банківського відділу. Подорожував світом, відвідуючи міжнародних клієнтів.

Гофштеттер працює художником світла в Швейцарії з 1999 року та в усьому світі з 2003 року. З 2009 року також працює кінопродюсером у власній компанії[2]. З 2016 року він володіє бізнесом у Голлівуді, який займається виробництвом фільмів. Геррі Гофштеттер — навчений пілот вертольота. У швейцарській армії він був капітаном, снайпером і спеціалістом з вибухівки в гірських гренадерах.

Одружений, має двох дочок і живе в Зуміконі. Донька, Селін Гофштеттер (нар. 1993) також художниця[3].

Роботи

[ред. | ред. код]

Нагороди

[ред. | ред. код]
  • різні європейські нагороди 2015 року за кращий захід, кращий PR імідж, кращий комунікаційний проєкт «Уважність» для Швейцарії;
  • номінований на премію «SwissAwards» 12 січня 2013 року як «Швейцарець року 2012» та в категорії «Шоу» як «Швейцарець року»;
  • різноманітні номінації, такі як «PR-картинка року» для компанії «Bayer» 2012;
  • переможець «Swiss Marketing Award 2011» (категорія «Аудиторія», з проєктом «Захист клімату включено» для компанії EgoKiefer).

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Lebenslauf von Gerry Hofstetter(нім.)
  2. Hofstetter Marketing Films(нім.)
  3. Gerry und Céline Hofstetter, Звіти та світлини художників(нім.)
  4. Н. Карнаух. У Львові проведуть світлове арт-шоу, щоб вшанувати пам'ять загиблих внаслідок війни // Суспільне Новини. — 2023. — 22 лютого.
  5. Ю. Свиридюк. У Києві швейцарський художник освітив будівлі «світлом незламності» // Суспільне Новини. — 2023. — 24 лютого.
  6. Ю. Свиридюк. Лавру та Верховну Раду освітили «світлом незламності» швейцарського художника // Суспільне Новини. — 2023. — 27 лютого.
  7. Swiss light artist Gerry Hofstetter lit up important buildings in Kyiv for Christmas // Міністерство культури та інформаційної політики України. — 2022. — 26 грудня.(англ.)
  8. Riesiger Tiger auf Eiger-Nordwand: Licht ist Hoffnung на de.euronews.com(нім.)
  9. Matterhornbeleuchtung als Zeichen der Hoffnung(нім.)
  10. А. Рибальська, Д. Сидоренко. Різдвяне світло: швейцарський художник «підсвітив» будівлі у Києві // Суспільне Новини. — 2022. — 23 грудня.

Посилання

[ред. | ред. код]