Енді Герольд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Енді Герольд
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 13 червня 1978(1978-06-13) (45 років)
Місце народження Сендаскі, штат Огайо
Громадянство США США
Професія Музикант
Інструменти гітара, бас-гітара, синтезатор, барабани
Жанр Альтернативний рок
Співпраця 16Volt
Marilyn Manson
Ashes Divide
My Darling Murder
Victims in Ecstacy
Daughters of Mara
Wired All Wrong
Лейбл Voodoo Records
CMNS: Файли у Вікісховищі

Енді Герольд (англ. Andy Gerold) (нар. 13 червня 1978 р.) — професійний мультиінструменталіст, відомий як колишній концертний учасник гурту Marilyn Manson. Станом на червень 2012 р. музикант грав на бас-гітарі в мюзиклі «Rock of Ages» у «Broadway Playhouse», що у Чикаго.

Біографія

[ред. | ред. код]

Ранні роки

[ред. | ред. код]

Герольд вивчав музику протягом 1994–1996 рр. в Аризонській Новій художній школі міста Фінікс. На нього вплинули Робін Фінк, Джонні Грінвуд та Джон Вільямс. Під час навчання в закладі музикант, Девід Кедрі, та брат, Теодор Герольд, сформували його перший гурт 8 Feet Under.

Victims in Ecstacy

[ред. | ред. код]

У 1998 р. Герольд та вокаліст Джим Луво створили групу Victims in Ecstacy. На них вплинув андеграундний чиказький рок-гурт Mary's Window та інші індастріал-колективи 1990-х. На сцені учасники часто носили сукні, спідниці, жіночий макіяж та боа, щоб виділятися від інших місцевих гуртів. Victims in Ecstacy виступали на розігріві у Linkin Park, Disturbed, MDFMK, Jack Off Jill, My Life with the Thrill Kill Kult та Pitchshifter. Колектив отримав 5 нагород «Phoenix New Times Showcase awards», зокрема «Найкращий індастріал-гурт» та «Ті, хто найімовірніше стануть відомими». Під час запису платівки White Box Therapy гурт запросили в турне «Preaching to the Perverted tour» разом з Pigface, Gravity Kills і Godhead. Під час нього Герольд грав на барабанах.

Opiate for the Masses

[ред. | ред. код]

У 2003 р. Енді увійшов до складу лосанджелесько-фініського індастріал-гурту Opiate for the Masses. Він взяв участь у записі другого студійного альбому The Spore та у фестивалі 2005 р. Warped Tour, на якому також виступали Avenged Sevenfold і Orgy. Після того, як барабанщик Еліас Молін покинув гурт, Енді вчинив так само.

My Darling Murder

[ред. | ред. код]

Після залишення Opiate for the Masses Герольд повернувся до Фініксу й разом з барабанщиком Еліасом Моліном, басистом Тімом Келлегером та вокалістом Крісом Руоффом сформував гурт My Darling Murder. На них вплинули Faith No More, Nine Inch Nails, Marilyn Manson, Radiohead, Tool і Muse. Енді був основним автором пісень, він також продюсував демо-записи. Вони привернули увагу Шона Бівана, який відомий своєю співпрацею з Nine Inch Nails і Marilyn Manson. Він став продюсером дебютного 5-трекового міні-альбому, при цьому група не відіграла на той час жодного концерту.

My Darling Murder швидко стали відомими на місцевому рівні. Гурт виступав на одній сцені з Greeley Estates, Scary Kids Scaring Kids, Smile Empty Soul та Blindside. Перед коротким туром з 30 Seconds to Mars і Seether колектив перевидав міні-альбомом з 5 новими композиціями. Згодом Руофф покинув склад групи. Багато фанів стежать онлайн за теперішніми проектами учасників My Darling Murder.

Wired All Wrong та Daughters of Mara

[ред. | ред. код]

У 2006 р. Енді увійшов до щойно створеного лос-анджелеського гурту Wired All Wrong, учасником якого також став його колега з My Darling Murder, басист Тім Келлегер.

Після закінчення туру Wired All Wrongfull Герольд приєднався до групи Daughters of Mara як повноцінний басист. Енді гастролював з нею у межах регіону та взяв участь у записі дебютної платівки I Am Destroyer. Студійні сесії відбулися в Канаді в 2007 р. з відомим продюсером Гартом «GGGarth» Річардсоном. Платівка доступна для прослуховування на MySpace-сторінці гурту.

Ashes Divide

[ред. | ред. код]

Під час турне на підтримку Keep Telling Myself It's Alright, дебютного студійного альбому Ashes Divide, сольного проекту Біллі Говердела, гітариста A Perfect Circle, Герольд працював основним концертним гітаристом. Після кількох виступів на радіо-фестивалях Ashes Divide відіграли кілька концертів реюніон-туру гурту Stone Temple Pilots. Невдовзі Ashes Divide запросили відкривати головну сцену фестивалю Projekt Revolution 2008 р. Під час одного виступу Честер Беннінгтон, вокаліст Linkin Park, виконав з гуртом кавер-версію пісні «The Outsider» A Perfect Circle. Після закінчення гастролей колектив ще два тижні виступав з групою Seether.

Marilyn Manson, 16Volt

[ред. | ред. код]

Після того, як Твіггі почав виконувати обов'язки гітариста Marilyn Manson, Енді став концертним басистом, посівши його колишню посаду на час туру The High End of Low Tour.[1] Перше шоу у складі колективу Герольд відіграв 3 червня 2009 р. у чеському місті Брно.

У 2011 р. музикант працював «живим» гітаристом гурту 16Volt під час північноамериканського турне групи KMFDM. Герольд також знявся у їхньому відеокліпі «Burn».

Дискографія

[ред. | ред. код]

[2]

Victims in Ecstacy

[ред. | ред. код]
  • Chinese Pornography (2000)
  • White Box Therapy (2002)

Opiate for the Masses

[ред. | ред. код]
  • The Spore (2007)

My Darling Murder

[ред. | ред. код]
  • My Darling Murder

Daughters of Mara

[ред. | ред. код]
  • I Am Destroyer (2005)

Сольні релізи

[ред. | ред. код]
  • Andy Gerold (2007)
  • Negative Atmosphere (2008)
  • Crawl Back to Me (2008)

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Cashmere, Tim (June 10, 2009). «Marilyn Manson Returns To Australia [Архівовано 6 липня 2009 у Wayback Machine.]». undercover.com.au. Retrieved on June 18, 2009.
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 22 серпня 2012. Процитовано 15 вересня 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)