Залізниця Арланда

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Залізниця Арланда
Дата створення / заснування 1999
Зображення
Зазвичай використовуваний транспортний засіб Alstom Coradia X3
Країна  Швеція
Оператор A-Train ABd
Дата офіційного відкриття 25 листопада 1999
Початкова чи кінцева точка Rosersbergd
Маршрутна карта Template:Arlanda Line mapd
Стан використання використовується[d]
CMNS: Залізниця Арланда у Вікісховищі

Залізниця Арланда, Арландабанан (швед. Arlandabanan) — залізничне відгалуження, завдовжки 19 км, від залізнці Стокгольм — Сундсвалль[en], що дозволяє потягам дістатися до стокгольмського аеропорту Арланда. Лінія Арланда відгалужується від залізнці Стокгольм — Сундсвалль у Розерсберзі[en] і знову приєднується до лінії у Мірбакені. Лінія розрахована на швидкість руху 200 км/год, електрифікована на 15 кВ 16,7 Гц змінного струму і є двоколійною. Дистанція 5 км прокладена під аеропортом у тунелі і має три станції: Арланда-Південне, Арланда-Центральне та Арланда-Північне. Залізниця має лише пасажирський трафік.

Arlanda Express має інтервал чотири рази на годину, зменшуючи до шести разів на годину у годину пік, пояги курсують д/зі станції вокзалу Стокгольм-Центральний, найбільшої залізничної станції Швеції. [1] Arlanda Express використовує сім потягів Alstom Coradia X3. Лінію також обслуговують 70 інші регіональні та міжміські потяги щодня, під орудою SJ AB, Norrlandståget[sv] і (з дуже обмеженим обслуговуванням) Upptåget[en], а з грудня 2012 року також Стокгольмської приміської залізниці.

Всі вони зупиняються на станції Арланда-Центральне.

В 1994 році «A-Train» здобула дозвіл на будівництво лінії в рамках публічно-приватного партнерства, де A-Train профінансувала близько половини з 6 мільярдів шведських крон (SEK) на будівництво лінії. Приватному консорціуму було надано 40-річний дозвіл на експлуатацію лінії в обмін на весь прямий рух і право стягувати плату за користування з інших залізничних компаній. Лінія була відкрита в 1999 році, і «A-Train» володіє винятковим правом на рух до Стокгольма і стягує плату з інших операторів поїздів, які використовують цю лінію. Лінія належить «Arlandabanan Infrastructure AB» , яка належить Міністерству підприємництва, енергетики та зв'язку.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Stockholm. Jernhusen. Архів оригіналу за 7 January 2008. Процитовано 13 січня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]