Знайомство зі спартанцями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Знайомство зі спартанцями
Meet the Spartans
Постер фільму
Жанр Комедія
пародія
Режисер Джейсон Фрідберг
Аарон Зельтцер
Продюсер Джейсон Фрідберг
Аарон Зельтцер
Пітер Сафран
Сценарист Джейсон Фрідберг
Аарон Зельтцер
У головних
ролях
Шон Магуайр
Кармен Електра
Кен Давітян
Кевін Сорбо
Оператор Шон Маурер
Композитор Крістофер Леннерц
Кінокомпанія Regency Enterprises
New Regency
3 in the Box
Дистриб'ютор 20th Century Fox
Тривалість 83 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2008
Кошторис $30 млн
Касові збори $84.6
IMDb ID 1073498
meetthespartans.com

«Знайомство зі спартанцями» (англ. Meet the Spartans) — американський пародійний комедійний фільм 2008 року режисерів і сценаристів Джейсона Фрідберга й Аарон Зельтцера. Центральною темою для пародії став історичний бойовик «300 спартанців» 2006 року, проте у фільмі також висміюються різні телевізійні програми, культурні події та зірки шоу-бізнесу, згадуються і реальні люди.

Сюжет[ред. | ред. код]

Цар Спарти Леонід здійснив багато подвигів і по праву став королем свого народу, але на Спарту рухається нова загроза, куди страшніша, ніж раніше. Ксеркс — бог, який став правителем Персії, намірився розширити кордони імперії і пішов війною на Грецію. Леонід відбирає найпривабливіших воїнів (за винятком одного, якому довелося підмалювати кубики преса) і рухається з ними назустріч ворогу.

Королева Марго чекає повернення чоловіка і готова піти на все, щоб той вчасно отримав підкріплення. Підступний Предателюс користується моментом і домагається симпатії пані, попутно підставляючи царя. Спартанці і перси в незвичайній манері проводять битви, то змагаючись у вмінні танцювати, то влаштовуючи конкурс на краще образу «твоєї мами». Однак за зброю їм узятися все одно доведеться, і тоді полетять голови, як прихильників Леоніда, так і поплічників Ксеркса.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]