Користувач:AS/Блокувальники

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


у разі консенсусу щодо правила, потрібно буде створити запит на Фабрикаторі про створення нової групи користувачів.

Блокувальники — група користувачів, яким дозволено блокувати анонімних і зареєстрованих вандалів. На відміну від адміністраторів, вони можуть застосовувати блокування тільки за явний вандалізм — вандальні зміни і неприйнятні імена, щоб унеможливити зловживання. Технічно, блокувальники мають одне право: "Блокування іншим користувачам можливості редагування" (без "Блокування користувачам можливості надсилання електронної пошти").

Кінцеві рішення про склад групи блокувальників визначаються консенсусом адміністраторів.

Регулювання блокувань[ред. | ред. код]

Адміністратори мають право скасовувати і змінювати блокування, накладені блокувальниками.

Якщо серед блокувальників немає консенсусу про блокування, накладене одним із блокувальників, остаточною вважається найменш сувора із запропонованих дій, а блокувальники мають відкрити обговорення у Вікіпедія:Кнайпа (політики), щоб виробити алгоритм дій для суперечливої ситуації і доповнити правило.

Неочевидне блокування користувача із корисним внеском вважається підривом нормального функціонування Вікіпедії.

Надання прав[ред. | ред. код]

Кандидат має мати в Україномовній Вікіпедії не менше 1000 редагувань і 1 року стажу. Адміністратори можуть включати у групу блокувальників на прохання кандидата без додаткового обговорення. Перед цим кандидат має підтвердити, що ознайомився із цим правилом та відповідними правилами блокування.

Позбавлення прав[ред. | ред. код]

Адміністратори можуть позбавити прав блокувальника без додаткового обговорення у разі суперечливого на їхню думку блокування або коли серед адміністраторів немає консенсусу про користь цих прав у користувача.