Краківський кінофестиваль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Краківський кінофестиваль
Фестиваль у 2007 році
Місце проведення Краків Польща
Дата заснування 1961
Дати проведення на межі травня і червня
berlinale.de
CMNS: Краківський кінофестиваль у Вікісховищі

Краківський кінофестиваль (пол. Krakowski Festiwal Filmowy, скор. KFF) — кінофестиваль присвячений короткометражним, документальним та анімаційним фільмам. Є одним з найважливіших заходів такого типу у Європі. В рамках фестивалю є два конкурси: міжнародний і загальнопольський. В обох беруть участь відібрані короткометражні фільми різних стилів, здебільшого документальні. Від 2007 року в конкурсі беруть участь і повнометражні документальні фільми.

Триває 7 днів. Припадає на період часу на межі травня і червня у Кракові. Впродовж фестивальних днів відбуваються покази близько 250 фільмів.

Вперше був проведений у 1961 році як Загальнопольський фестиваль короткометражних фільмів. 1964 року став міжнародним. На початку 1990-х через економічну кризу відбувався лише в польських масштабах, проте 1997 року знову було повернено старий формат.

Сучасна назва фестивалю — від 2001 року.

Найважливіші нагороди фестивалю[ред. | ред. код]

Золотий ріг (Złoty Róg), Срібний ріг (Srebrny Róg), Золотий дракон (Złoty Smok), Срібний дракон (Srebrny Smok), Золотий ляйконик (Złoty Lajkonik), Срібний ляйконик (Srebrny Lajkonik), Золотий сигнал (Złoty Hejnał), Дракон драконів[pl]

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]