Марі Симон-П'єр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марі Симон-П'єр

Конфесія   РКЦ
Орден / згромадження   Малі сестри материнства католицького
Особисті дані
Дата народження   1961
Місце народження   Рюмії-ан-Камбрезі

Марі Симон-П'єр[1] (нар. біля 1961[2], Рюмії-ан-Камбрезі) — французька черниця ордену Малих сестер материнства католицького. Її одужання від хвороби Паркінсона була визнане католицькою церквою як диво через папу Івана Павла II, що стало передумовою для беатифікації, яка відбулася 1 травня 2011 року.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Сестрі Марії Симон-П'єр був поставлений діагноз хвороба Паркінсона у 2001 році, на яку страждав також папа Івана Павла II. Симптоми виявлялися на лівих руці та нозі. Лікування, що мало принести поліпшення, погіршило її стан здоров'я[3]. Крім того, він різко погіршився незабаром після смерті Івана Павла II у квітні 2005 року[1]. Хвора, який був шульгою, не могла розбірливо писати. Після початку процесу беатифікації наступником покійного Папи, 13 травня 2005 року сестри почали цілоденні молитви через за заступництво папи Іван Павло II[3].

У ніч з 2 до 3 червня 2005 року, рівно через два місяці після смерті папи Івана Павла II, розслабленість кінцівок відступила[1][2]. Невропатолог, що лікував пацієнтку протягом багатьох років, підтвердив, що всі симптоми хвороби зникли[3]. З медичної точки зору це може бути випадком помилкової діагностики іншої хвороби, що незважаючи на подібні симптоми є, на відміну від хвороба Паркінсона, виліковною.

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б в Johannes Paul II. wird selig gesprochen. Архів оригіналу за 20 січня 2011. Процитовано 20 січня 2011.
  2. а б Frankreich: Geheilte Ordensfrau spricht. Архів оригіналу за 16 вересня 2009. Процитовано 16 вересня 2009.
  3. а б в Speed and strictness in the cause of John Paul II's Beatification. Архів оригіналу за 28 жовтня 2019. Процитовано 4 травня 2014.