Накама Юкіе

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Накама Юкіе
仲間由紀恵
яп. 仲間由紀恵
Накама Юкіе вважається однією з найвродливіших акторок Японії
Псевдо Накама-тян, Юккі
Народилася 30 жовтня 1979(1979-10-30) (44 роки)
Урасое, Окінава
Громадянство Японія Японія
Національність японка (рюкюска)
Місце проживання Японія Японія
Діяльність акторка
Галузь акторське мистецтво[1] і спів[1]
Знання мов японська
Роки активності 1994 — тепер. час
Жанр J-pop
У шлюбі з Танака Тецусі (2014-)
Вага 45 кг
Зріст 160 см
Нагороди
IMDb ID 0620090
Сайт ogipro.com/talent/nakama/

Накама Юкіе (яп. 仲間由紀恵, なかま ゆきえ; 30 жовтня 1979) — японська акторка і співачка.

Біографія[ред. | ред. код]

Накама Юкіе народилася 30 жовтня 1979 року в місті Урасое префектури Окінава у сім'ї рибалки. Закінчила вищу школу для дівчат Хіноде в Токіо.

Юкіе розпочала творчий шлях з вступу до місцевого акторсько-співочої школи «Окінавська академія талантів». Мотивом її вступу була пристрасть до співачки Кудо Сідзуки. 1994 року Юкіе дебютувала в телевізійному серіалі «Синє літо», яке транслювало Окінавського телебачення, а в 1995 році уклала контракт з акторською студією Production Ogi, до якої належала Кудо Сідзука.

1996 року Юкіе дебютувала на загальнонаціональному телебачення, знімаючись у драмі «У випадку Томоко», знятої за мотивами однойменної манґи, і того ж року вперше заявила про себе як співачка.

2000 року вона виконувала головну роль в комедійному телесереалі про чарівників і фокусників «TRICK». Його популярність була настільки високою в Японії, що було знято продовження «TRICK 2» (2002) і «TRICK 3» (2003).

Одночасно Юкіе зіграла головну роль вчителя-вихователя школярів-рекетирів у телесеріалі «Ґокусен» (2002), за мотивами однойменної манґи, який завоював їй всеяпонське визання.

2006 року Юкіе знімалась у історичній телевізійній драмі телекомпанії NHK «Роздоріжжя слави». В ній вона виконувала головну роль Тійо, мудрої і вродливої дружини Ямауті Кадзутойо, що допомагає чоловіку вислужитись з рядового самурая до володаря цілої провінції.

У 2005 і 2006 роках Накаму Юкіе запрошували бути ведучою на популярну в Японії новорічну передачу «Червоно-білий пісенний фестиваль NHK» (NHK紅白歌合戦).

Юкіе часто запрошують зніматися в рекламі. Зокрема вона представляла такі японські компанії як Nissin, Glico, Lotte, Asahi, Shiseido і KDDI. Плакати з її портретами часто можна побачити на офісах Податкової служби Японії чи всеяпонської залізничної компанії JR.

Справами Наками Юкіе керує акторська агенція Production Ogi.

Хобі акторки — водіння автомобіля та рюкюські танці.

18 вересня 2014 року Накама Юкіе та актор Танака Тецусі (1966 р.н.) одружились після шестирічних стосунків.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б Czech National Authority Database