Нечипоренко Кирило Семенович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кирило Семенович Нечипоренко
Народився 1855(1855)
с. Агайманаг (Генічеський район)
Помер не раніше 1916
Громадянство Росія Росія
Національність Українець
Діяльність політик
Посада депутат Державної думи Російської імперії[d]
Партія Трудова група

Кирило Семенович Нечипоренко (1855 — ?, не раніше 1916[1]) — депутат Державної думи I скликання від Таврійської губернії, мировий суддя.

Біографія

[ред. | ред. код]

За національністю українець. З селян села Агайманаг[2] Іванівської волості Мелітопольського повіту Таврійської губернії. Випускник земського училища. Потім склав іспит при Херсонській гімназії на звання народного вчителя. 25 років був волосним писарем в Іванівській, Сірогозькій та Рогатчикській волостях. Голосний Мелітопольського повітового земства. Почесний мировий суддя. Організатор сільських бібліотек, чайних для народу, поштово-телеграфних установ тощо. Член Всеросійського Селянського союзу. Популярний серед селян.

26 березня 1906 року обраний до Державної Думи I скликання від з'їзду уповноважених від волостей. Увійшов до Трудової групи. Член Комісії з виконання державного розпису доходів та витрат. Підписав законопроект «Про громадянську рівність».

Подальша доля та дата смерті невідомі.

Література

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Кирьянов И. К. Российские парламентарии начала XX века, 2006. Архів оригіналу за 31 липня 2013. Процитовано 14 вересня 2013.
  2. Ймовірна помилка або помилкове прочитання — правильна назва села Агаймани