Німецьке палеонтологічне товариство

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Німецьке палеонтологічне товариство
Основні дані
Засновано 12 серпня 1912[1][2][…]
Сфера палеонтологія[1]
Розташування Франкфурт-на-Майні[1]
Країна  Німеччина[1][3]
Штаб-квартира Франкфурт-на-Майні[1][4]
Тип наукове товариство[d][1]
Членство Umbrella Association of Geosciencesd
Вебсторінка palaeontologische-gesellschaft.de

Німецьке палеонтологічне товариство (нім. Paläontologische Gesellschaft) — асоціація німецьких палеонтологів. Є некомерційним об'єднанням, що базуються у Франкфурті-на-Майні.[5]

Історія[ред. | ред. код]

Зовнішні зображення
Логотип общества

Асоціація була створена 12 серпня 1912 року d Грайфсвальді з ініціативи Отто Єкеля в присутності ще 33 учасників, серед яких були: Ріхард Бертлінг, Сергій Бубнов[ru], Артур Данненберг, Вільгельм Дік, Герман Фішер, Фріц Фрех[ru], Фрідріх фон Хюне, Ернст Кальковський[ru], Пауль Густаф Краузе, Еріх Кренкель, Ріхард Лахман, Віктор Мадзен, Ганс Менцель, Ганс Філіпп, Йозеф Фелікс Помпецький[ru], Герман Рауф, Карл Ренц, Вольфганг Зоергель, Александр Торнквіст[ru], Еміль Вепфер, Рудольф Вілкенс, Евальд Вюст, Йоганн Висогорський і Ернст Ціммерман.[6]

Перші загальні збори провели 5 й 6 вересня 1912 року в готелі Weißes Roß у Гальберштадті; 6 вересня утворили тимчасову раду, до якої увійшли Єкель (президент), Фрех і Помпецький (віцепрезидент), а також були призначені секретарі (Густав фон Артгабер і Фрідріх фон Гюне) і скарбник (Пауль Густаф Краузе) товариства.

Палеонтологічне товариство спочатку було засноване як міжнародне. На момент його заснування було подано 143 заявки на членство, нині товариство налічує понад 1000 членів.

Діяльність[ред. | ред. код]

Палеонтологічне товариство щорічно організовує симпозіум і видає Palaontologische Zeitschrift[ru] («Палеонтологічний журнал»), що виходить чотири рази на рік і включений у Science Citation Index (SCI).

За особливі досягнення в області палеонтології товариство щорічно присуджує медаль Ціттеля[de] за видатні заслуги непрофесійних членів, премію Тіллі Едінгера (нім. Tilly Edinger Preis) для молодих вчених і премію Фрідріха фон Альберті[de] за особливі наукові заслуги.

Зараз Виконавча рада Палеонтологічного товариства складається з президента, трьох віцепрезидент, трьох секретарів, скарбника і головного редактора палеонтологічного журналу.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]