Обговорення:Антський союз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Krupski Oleg у темі «Дивні побудови.» 8 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Це сторінка обговорень та пропозицій для статті Антський союз


Всім бажаючим. Стаття вимагає певних змін та доповнень. --SitizenX (обговорення) 09:39, 12 лютого 2014 (UTC)Відповісти

Дивні побудови.[ред. код]

  1. замість державне утворення (цьому немає жодних свідчень, ні прямих, ні опосередкованих) доцільно використати політичне об'єднання переважно слов'янських племен.
  2. політичне утворення анти стає відомим саме з приходом гунів до Причорномор'я. Ймовірно, залежні від Ерманріха різні слов'янські та іранські етноси степу та лісостепу з появою гунів утворили власне, залежне від гунів об'єднання.
  3. Аль Масуді жодного слова не сказав про антів, він навіть про них не чув.
  4. До т.-зв. спілки анти дописувачі внесли слов'янські племенні союзи ІХ ст.(???), які залишили по собі різні археологічні культури (щодо часу існування об'єднання анти). Білі Хорвати, Дуліби, Волиняни та Бужани були нащадками іншої групи, яка залишила по собі празько- корчакську археологічну культуру.
  5. До спілки анти залучено три етноніми однієї слов'янської спілки - дуліби, волиняни, бужани, але чомусь забуто за сіверян.
  6. князі антів доречно змінити на відомі анти. Титулатура вельми суперечлива.
  7. чому звичайну фібулу (шпоньку) того часу названо "герб антського союзу"?

--SitizenX (обговорення) 13:59, 16 липня 2015 (UTC)Відповісти

  • SitizenX, на кожну вашу репліку - немає від вас джерел. А на не визнані вами особисто фрази є джерела. І «політичне» - також є в статті. Аль Масуді міг і не вказувати назву "анти", що не була їх самоназвою. "Герб" видає загально шаблон, символ вставив вікіпедист - я не заперечую. Якщо ви знайдете інше зображення, що більш дотепне на вашу думку - хай буде. "Відомі анти" в статті "анти" йдуть поруч з князями. Але вказані князі, тут як «князі» без домішку всіх відомих на службі інших державних утворень. Ваше "залежне від гунів об'єднання" ви можете вказати посилаючись на джерело як антитеза (контраргумент) не заперечуючи існування інших тверджень та не видаляючи їх з іншими джерелами вами суб'єктивно не визнані, заради об'єктивності. Ваших сіверян вказує НТШ, що я охайно вказав у статі. Археологічні культури не мають усталеності в часі на одному й тому ж терені, про що свідчить напр. "Історія Києва". У вас є імпортний одяг певно не український, але археологами через віки може буде не дивно (як вам особисто нині у даній темі) стверджувати, що ви мені писали українською ) --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 11:16, 20 липня 2015 (UTC)Відповісти