Обговорення:Волинь (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Dzyadyk у темі «Про українофобію» 7 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Щодо священиків

[ред. код]

В українських джерелах вказується, що православний у фільмі каже «не убий!», а греко-католицький освячує ножі. Зокрема тут і тут (Андрій Портнов поки що один із дуже небагатьох українців, що встигли переглянути фільм). Смажовський у інтерв'ю, доданому в примітках анонімом (який вперто виправляє мої редагування), якось не зовсім ясно (для мене) висловлюється, але все ж там є речення «Jeden prawosławny duchowny opowiada się za dobrem, drugi wtapia się w zło». Сам я фільму не бачив, але поки більшість вказівок говорить про те, що ножі освячує все-таки греко-католицький священик.--Ahatanhel (обговорення) 18:12, 16 жовтня 2016 (UTC)Відповісти

Про українофобію

[ред. код]

На жаль, фільм упереджений відносно всіх українців, це так.

Але де наші, українські свідчення, факти про Волинь? Про тисячі мучеників, розстріляних нелюдями за відмову убивати. Про відозву українських офіцерів «Галичини», що убивці поляків назавжди будуть прокляті та викинуті з середовища українців.

Де факти, свідчення про тисячі (може, десятки тисяч) радянських партизанів (читай сучасною мовою: терористів) на Волині? Що вони робили?

Де перебував і що робив у цей час українофоб, полонофоб, маніакальний убивця, який був за злочини розстріляний німцями у Варшаві?

Що роблять Кириленко, Стець та В'ятрович? Що зробив Клімкін, ми знаємо: показ фільму 18 жовтня 2016 року не відбувся. Що зробила група «Першого грудня», теж чуємо і знаємо.

Если вы фильм не видели, то я объясню: в нем польской агрессии уделена 1 минута в пред.финальной сцене, и 2 часа - агрессии украинской. И на основании этой 1 (одной) минуты куча политиков польских, режиссер и прочие - устраивают цирк с лицемерными рассуждениями о том, что фильм "нацелен на примирение". Я не украинец - и то, даже мне понятно, что это чистой воды антиукраинская пропаганда. Запретили - и правильно сделали. Надеюсь, его вообще ни одна страна в прокат закупать не станет. Это поганый нацистский фильм, а не фильм про нацистов. Там украинцев, с первой сцены свадьбы - животными показывают. Да, может показаться, что "и те и те хороши", но почему-то именно украинец - зубы выбивает "ляху", и в кустах трахается - именно украинец, в то время как поляк - всего лишь стул ломает о спину спящего. И это только начало фильма. Так что никакого там "равенства" нет и в помине.

Вбили 300 тис. поляків у 1943 за планом того самого автора (можливо, співавтора), за планом якого у 1933 виморили 4 млн. українців Голодомором. Волинська різанина має безліч відбитків пальців НКВС. У 2014 я слухав жахітливі документи, які читав Нікіта Міхалков. Лише неукраїнець може не бачити у образах, які виникають з тих документів, руки НКВС, які зібрали та організували на убивства покидьків з-посеред українців як у 1933, так і у 1943. Так і у 2014-му.

Висновок щодо українофобії фільму поверну, коли українофобськими будуть названі свідчення про українців, чиїми руками робився Голодомор. Голова диявола, яка планувала і творила пекло в Україні, керувала руками українських покидьків, і 1933-го, і 1943-го була поза Україною.

Зараз ми чітко називаємо тих, хто підготував, розпочав і веде війну на Сході України: Імперія Зла. Але світ нас погано чує. Чи так само чітко відмежувалася УПА від злочинів? Може, УПА не чують досі, бо те відмежування було вимовлено не дуже рішуче і чітко? Чи УПА не вірять досі лише тому, що не було держави?

Юрій Дзядик в) 13:05, 31 січня 2017 (UTC).Відповісти