Обговорення:Донецьке городище

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: MelnykSerg 4 місяці тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
  --37.52.146.29 09:10, 20 грудня 2017 (UTC)Пропоную 1) продовжити археологічні дослідження Донецького городища за підтримки меценатів під керівництвом археологів історичного факультету Національного ун-ту ім В.Н.Каразіна і обласного краєзнавчого музею. За 400 метрів від пам'ятки - будинок мого сина з двома гаражами, де можна тимчасово зберігати інструмент, знахідки тощо, організувати харчування, зайнятих на розкопках. За ініціативи міськради, істориків університету, волонтерів "Патріот України" можна заснувати фонд підтримки реставрації Донецького городища. Я готовий перечислити частину своїх заощаджень з "величезної" наукової пенсії.
  2) почати реставрацію передусім оборонних споруд городища за підтримки міської і обласної влади. Перші створювались за зразком оборонних споруд Києва ХІ-ХІІ ст. (земляний вал з клітями, дерев'яні заборола із загостреними палями, бойові площадки). Дитинець (кам'яний) реставрувати в останню чергу. Його місце в городищі чітко фіксується й досі. В перспективі реставрація і Хорошевського городища.
  3) Добре було б одночасно чи згодом почати реставрацію Сковородинівських місць в Бабаях і його околицях. А це від городища - 3-4-5 км. Результатом було б створення цілого туристичного, просвітницького комплексу, який, разом з іншими пам'ятними місцями Харківщини, залучить численних туристів і школярів, буде виховувати повагу і любов до рідного краю.
                                                    dedagri-gri@ukr.netВідповісти
Вітаю! Мушу зауважити: Вікіпедія не є місцем обговорення суспільних ідей і проєктів. Тут є сенс в обговоренні самої статті: точності й повноти поданої інформації, джерел і т. п. Гадаю, для реалізації ваших пропозицій варто натомість шукати прямі контакти зі згаданими вами організаціями й рухами, можливо - у тематичних групах у соцмережах. З повагою, MelnykSerg (обговорення) 14:54, 2 лютого 2024 (UTC)Відповісти