Обговорення:Митна служба України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Vanuan у темі «Визначення» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Розділ "Структура"

[ред. код]

Вважаю, що структура не може бути частиною цієї статті, бо структура — не статичне явище. Можна лише описати структуру, яка існувала на певний момент часу, або загальні риси структури, що є спільними для усіх органів влади митної політики, митної справи, митного контролю та митного оформлення. Тому, або виносимо структуру до якоїсь із статей про центральний орган митниці, або описуємо загальними словами "орган митної політики", "орган митного контролю", "орган митного оформлення", "правоохоронний орган митниці" --Vanuan (обговорення) 19:04, 3 жовтня 2019 (UTC)Відповісти

Визначення

[ред. код]

Існують такі варіанти:

  1. сукупність органів виконавчої влади, які здійснюють захист економічних інтересів держави шляхом митного контролю та оформлення товарів, які переміщуються через кордон, стягнення митних зборів, протидію контрабанді й порушенням митних правил (Вєдєнєєв Д. В.)
  2. складова частина системи органів виконавчої влади України, на яку покладалося безпосереднє здійснення державної митної справи (Стаття 543, Митний кодекс України у редакції 2012 року)
  3. складова частина митниці в Україні, що існувала до утворення Міністерства доходів і зборів (моя власна інтерпретація поточного змісту статті на той момент)
  4. органи влади, що формують та реалізують митну політику України з часів незалежності - якщо ми хочемо перейменувати статтю Митниця в Україні

Тепер питання:

Чи маємо ми право копіювати цитату з іншого джерела? Я вважаю, що ні, Вікіпедія — це викладення фактів власними словами, а не набір цитат з якихось джерел. Перш за все треба визначитись про що стаття. Про стан митного законодавства на 2012 рік (Міністерство доходів і зборів), про митну справи в Україні (Митна справа), про усі центральні органи митної справи в Україні (Митниця в Україні)? З тексту статті це не зрозуміло.

Тут можливі такі варіанти:

  1. Закріплюємо визначення, переписуємо статтю
  2. Залишаємо статтю в поточному стані, даємо визначення як митниця станом на 2012-2013 рік.

--Vanuan (обговорення) 19:29, 3 жовтня 2019 (UTC)Відповісти