Обговорення:Московська отрута

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Залишено Ця стаття — колишній кандидат на вилучення, що була залишена.

Пояснення причин і відповідне обговорення ви можете знайти на сторінці Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/11 серпня 2021.

Повторне виставлення статті на вилучення без ґрунтовних підстав для перегляду попереднього рішення може вважатися порушенням ВП:НДА.

Цитата

[ред. код]

Дуже актуально звучать думки незабутнього Я.Дашкевича про спадщину Донцова:

І Донцов, і його ідеї не залишали нікого спокійним і байдужим. Ними або захоплювалися, або намагалися їх знищити. Деколи більше ненавиділи самого Донцова (саме тому, що він нікого не хотів залишати спокійним), як його ідеї. Ті, що захоплювалися - творили національно-визвольний рух або приєднувалися до нього, очевидно, не лише через Донцова, але й через обставини, в яких опинилася Україна. А ті, що ненавиділи і ненавидять, ще досі воюють з його тінню... Можна зрозуміти, чому Донцова і його твори ненавиділи і ненавидять ті українці, яким добре і вигідно жилося і живеться під чужим чоботом, пристосуванці і асимілятори. Але ще краще можна зрозуміти, чому Донцова і його твори любили і люблять борці за волю України.

[1]

  1. Дашкевич Я. Постаті: Нариси про діячів історії, політики, культури/Львів: Літературна агенція «Піраміда», 2015. — С. 534.