Обговорення:Україна в Другій світовій війні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Manefon1989 у темі «Хто бажає і може - редагуйте, доповнюйте» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Залишено Ця стаття — колишній кандидат на вилучення, що була залишена.

Пояснення причин і відповідне обговорення ви можете знайти на сторінці Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/10 жовтня 2014.

Повторне виставлення статті на вилучення без ґрунтовних підстав для перегляду попереднього рішення може вважатися порушенням ВП:НДА.

Хто бажає і може - редагуйте, доповнюйте[ред. код]

Вітаю потенційних співавторів!
Хто може і бажає - працюйте, не зважаючи на шаблон Пишу. Залишаю його, щоб не поспішали видалити статтю.

Пропоную:

- розділити тему поділу українських земель за підсумками Першої світової та поділу українських земель в 1938-1940 (анексія Закарпаття Угорщиною, Волині, Буковини та Галичини СРСР). Це різні періоди. В другий з цих розділів можна перенести данні про пакт Молотова-Ріббентропа.

-зробити більш логічну структуру. Наприклад, не дуже зрозумілий поділ розділів "Перебіг подій" та "Бойові дії на українській етнічній території". Можна зробити замість цих двох один розділ з більш чіткою хронологією. Хронологія війни в Україні повинна починатися 1 вересня 1939 та закінчуватися 28 жовтня 1944.

-в розділі про окупаційний режим має бути тільки про характер цього режиму. Хронологія того, на яких територіях і коли він діяв має бути викладена в розділі "Перебіг подій". Також можна створити розділ про стан цивільного життя на землях, які перебували під окупацією та були звільнені. Багато людей постраждало тільки за те, що перебувало під окупацією.

-не дуже гарно викладена тема про те, що українці воювали в різних угрупуваннях та з різною мотивацією (навіть в одному угрупуванні могла бути різна мотивація). Це дуже важливо для розуміння суперечок в ставленні до війни, які є в Україні сьогодні.

Над статтею ще працювати і працювати:) Але вона в вікіпедії потрібна.Олександр Юровський, 13 лютого 2015

Чи не дивно, що така необхідна стаття була відсутня з початку існування УкрВікі?--Manefon (обговорення) 10:50, 13 лютого 2015 (UTC)Відповісти

Дивно. Буде час, теж щось допишу Олександр Юровський, 13 лютого 2015

Ця стаття повинна бути про землі України під час війни, а не про етнічних українців під час війни[ред. код]

Ця стаття повинна бути про землі України під час війни, а не про етнічних українців під час війни. Так вона розглядається в усіх навчальних програмах з історії України. Тому, наприклад, Курська битва не повинна включатися в цю тему, а оборона Севастополя - повинна бути включеною. Так, наприклад, холокост в Україні повинен бути згаданий в цій статті, хоча він не торкається етнічних українців. Олександр Юровський, 13 лютого 2015