Пазинич Василь Григорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пазинич Василь Григорович
Народився 1950(1950)
Київ
Країна СРСР СРСР
Україна Україна
Діяльність географ
Alma mater Київський університет
Галузь ландшафтознавство
Заклад Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Вчене звання доцент

Пази́нич Васи́ль Григо́рович (*1950 рік, Київ) — український географ, кандидат географічних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 1950 року в місті Києві. Закінчив у 1972 році географічний факультет Київського університету. Працював у науково-виробничих підприємствах Міністерства геології України та Міннафтопрому СРСР. Проводив експедиційні роботи в Україні, Грузії, Білорусі, Польщі, Казахстані. У Київському університеті працює з 1995 року на кафедрі фізичної географії та геоекології, з 1999 року доцентом. Кандидатська дисертація «Теоретичні дослідження процесу еолової акумуляції» захищена у 1995 році.

Нагороди і відзнаки[ред. | ред. код]

Наукові праці[ред. | ред. код]

Сфера наукових досліджень: геофізика ландшафтів та природних процесів, вплив фізичних полів на формування та динаміку ландшафтів, геоінформаційні технології та моделювання в геоекології, використання дистанційної інформації, розробки приладів для дистанційних досліджень ландшафтів. Автор 80 наукових праць, 1 винаходу (авторське свідоцтво «Метод пошуку ґрунтових вод»). Основні праці:

  1. Геофізика явища еолової акумуляції. — К., 1994.
  2. Історія виникнення та розвитку концепції Дніпровського льодового язика.

Література[ред. | ред. код]

  1. Географічний факультет у персоналіях / Олійник Я. Б., Бортник С. Ю., Гродзинський М. Д., Дмитрук О. Ю. та інші. — К., 2008.