Поліція Гонконгу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Поліція була створена 1 травня 1844 року, була створена спочатку Британської імперією, потім була реорганізована Китайської Народної Республікої, після передачі Гонконгу до Китаю.

Спочатку поліція була простою охороною Британських Лордів та Бізнесменів, але потім коли Британська Імперія була учасником Другої світової війни Гонконг був Японською Маріонетковою Державою але потім Коли Японія здалась Союзникам Гонконг був повернутий До Британської Імперії.

Після Другої світової війни, Поліція була реформована як Охороною Фракцію для захисту Колоніального Гонконгу.

В Колоніальні Дні до 1997 року, в 1967 році в Гонконзі почалась протести Комуністів які хотіли щоб Гонконг став частиною новітньої Китайської Народної Республіки, і Протести були подавлені в грудні 1967 року.

Комуністи не змогли примусити Владу Колоніального Гонконгу до заключення Переговорів з Комуністичною Партією Гонконгу.

І Поліція перестала свою активність з іншими опозиційними партіями Гонконгу. На цей момент в Королівської Поліції Гонконгу було 29,420 офіцерів.

в 1997, Королівська Поліція Перестала своє існування, із за Передачі Гонконгу до складу Китаю. Після цього Китай почав реорганізацію поліції, і всіх про-британських офіцерів було відпущено на відпочинок, і нові Командири Поліції були наняті, і вся поліція була під-контролем китайських комуністів у Гонконзі.

У Гонконзі почались нові протести уже не за комуністів а демократів яким не сподобалась така політика Китайської Народної Республіки на Поліцію і на весі Гонконг, і тоді в 2014 році Протести В Гонконзі почалися знову і Демократична Партія Гонконгу вимагала нормальну автономію і нову реформацію поліції, але Поліція все одно розганяла протестантів назад до своїх домівок.

І після 2014 Протестів в Гонконзі перестали Протестувати до 2019 року.

В 2019 року Китай і президент підписав указ про Екстрадиції в Гонконгу, і всі опозиційні партії Гонконгу зібрались і почали великі протести до 2020 році.

Сама великий протест за всю історію Гонконгу була Революція парасольок де Поліція Гонконгу мала велику роль в цієї ситуації, багато офіцерів були поранені або убиті протестувальниками.

І протести закінчились в 2020 році коли Китайська Влада і Влада Опозиції почали переговори для того щоб зупинити насильство в Гонконзі.

Переговори закінчились нормальною угодою те що Гонконг буде повністю незалежною автономією яка буде приймати свої рішення.

Протести до сіх пір продовжуються вже з іншими політичними поглядами.

Але Поліція вже була реформована, і всі Радикальні Командири та Офіцери були позбавлені від своїх прав і були засудженим.