Темний оракул

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Темний оракул
Dark Oracle
Тип телесеріал
Телеканал(и) Канада YTV
Україна ТЕТ
Жанр фентезі, пригоди
Тривалість серії 21-22 хвилини
Компанія Cookie Jar Entertainment[a]
Shaftesbury Films
Керівник проєкту Яна Сіньор
Режисер Пол Фокс, Крейґ Прайс, Рон Мерфі
Ідея Яна Сіньор
Розробка
  • Яна Сіньор
  • Хізер Конкі
Продюсери
  • Рон Мерфі (1 сезон)
  • Яна Сіньор
  • Сюзанна Френч (2 сезон)
Виконавчий продюсер
У головних ролях
Композитор Ґері Кофтіноф
Країна-виробник Канада
Місце зйомок Дандас, Онтаріо
Мова оригіналу англійська
Перший показ 2 жовтня 20041 червня 2006
Кількість сезонів 2
Кількість серій 26
Посилання

«Темний оракул» (англ. Dark Oracle) — канадський серіал з елементами анімації, прем'єра якого відбулася у 2004 році на YTV . Він був створений Яною Сіньор і спільно розроблений з Хізер Конкі. У 2005 році серіал отримав міжнародну премію «Еммі» за найкращу дитячу та юнацьку програму. В Україні серіал транслювався на каналі ТЕТ.

Сюжет[ред. | ред. код]

«Темний оракул» розповідає про пригоди 15-ти річних близнюків Келлі та Ланса Стоунів, які знаходять комікс, який передбачає події їхнього життя. Вони дізнаються про своїх двійників зі світу коміксу, що бажають потрапити до їхнього світу. Злі альтер-его Віолета та Блейз, володіють дивовижною здатністю маніпулювати майбутнім. Оскільки події у світі коміксів впливають на події в їх власному світі, Келлі та Ланс намагаються бути на крок попереду своїх темних двійників або зіткнутися з дуже неприємною долею.

У «Темному оракулі» знялися Пола Бранкаті та Алекс Хаус у ролі Келлі та Ланса Стоуна, а також Джонатан Мален у ролі Діззі, давнього друга дитинства Ланса та Келлі, і Данієль Міллер у ролі Сейдж, яка викликала інтерес у Ланса.

«Одією з речей, яка привернула нас до „Темного оракула“, полягає в тому, що серіал застосовує високо розвинену концепцію коміксів, що оживають, втручаючись у життя звичайних підлітків середньої школи. Візуально це виглядатиме ефектно, і це чудова сцена для чудових драматичних історій, оскільки Ланс і Келлі мають зрозуміти, як впоратися з передбаченнями коміксу», — пояснила Сюзанна Френч, продюсерка Shaftesbury Films.

У другому сезоні «Темного оракула» ставки стають ще вищими, коли Віолета та Блейз намагаються втекти в реальний світ, щоб сіяти подальший хаос. Вони намагаються безпосередньо затягти героїв у свій вимір і замінити їх. Діззі та Сейдж дізнаються про комікс і збираються допомогти друзям протистояти двійникам.

Актори та персонажі[ред. | ред. код]

Головні[ред. | ред. код]

  • Келлі Стоун (Пола Бранкаті) сестра-близнючка Ланса, мила і пишається тим, що вона розважлива. Вона також остання людина, яка повірила б у комікс, який може перенести вас у нові світи. Коли вона опиняється в оточенні надприродного, то вона починає вірити, що все може статися. У коміксах вона є фігурою Віолети.
  • Ланс Стоун (Алекс Хаус) брат-близнюк Келлі, віддає перевагу відеоіграм і коміксам, ніж реальним людям. На відміну від своєї сестри, він дуже сором'язливий і прагне триматися осторонь. Коли він опиняється втягнутим у світ коміксів і зустрічає Сейдж, цей самопроголошений дивак починає виходити зі своєї шкаралупи. У коміксах він є фігурою Блейза.
  • Діззі (Джонатан Мален) найкращий друг Ланса, так само як і Ланс, поділяє пристрасть до відеоігор і коміксів. Немає сумніву, що середня школа ставить перед Діззі труднощі, особливо через його закоханість у Каллі. Але за деякий час він здатний похитнути свою персону гіка і стати не зовсім крутим… але майже. У 2 сезоні Ланс і Келлі вирішують розповісти йому про комікс.
  • Сейдж ЛаП'єр (Данієль Міллер) вона працює в Gamers Cave Comic Book Store і стає дівчиною Ланса. Вона не помічає надприродних подій навколо себе, хоча в 2 сезоні, як і Діззі, вона дізнається від Ланса та Келлі все про комікс. Вона та Ланс двічі розлучаються протягом серіалу через вплив коміксу.

Другорядні[ред. | ред. код]

  • Дойл (Марк Елліс) є власником магазину коміксів Gamers Cave. Він проводить багато часу в задній частині свого магазину, який також є місцем зустрічі таємного клубу некромантів. Ланс і Келлі підозрюють, що він якось пов'язаний з дивним коміксом.
  • Енні (Барбара Мамаболо): Вона найкраща подруга Келлі. Вони з Келлі дуже часто сваряться з моменту появи коміксу. Коли вони сваряться, Енні тусується з Кетлін, поки вони знову не миряться. Енні підтримуватиме Келлі майже в усьому. Вона не з'являється у 2 сезоні, так і не дізнавшись про комікс, і більше ніколи не згадується.
  • Омен (Крістофер Тернер) Дойл перетворив його на жабу, щоб він міг контролювати свою магію. У першому епізоді серіалу Омен бачить Ланса і випадково чує його коментар про те, «як можна багато чому навчитися з коміксу». Потім Омен використовує решту своєї магії, щоб перетворити попередній комікс на «Темний Оракул». Коли Ланса запросили до ігрової групи Дойла, Омен тікає зі своєї клітки, ховається у рюкзаку Келлі. Омен несвідомо потрапляє в сім'ю Стоун. Келлі називає його Немо, отримавши ім'я з коміксів. Він не повертається до свого людського вигляду, доки Ланс не поцілує Немо (взято з історії про принца-жабу), і прокляття Омена не буде знято.
  • Верн (Девід Рендалл) Він однокласник-гот Ланса та Келлі. Він не друг і не справжній ворог. Він завжди крутиться біля Сімони, яка може відчувати до нього почуття, і намагається дізнатися про силу, якою володіють Омен і Дойл. Іноді він завдає біди близнюкам, а іноді приходить їм на допомогу. Верн врятував життя Ленса, коли Верн штовхнув його в дзеркало, маючи на увазі, що це була нешкідлива витівка. Результатом стало те, що зле альтер-его Ланса заволоділо особистістю Ланса, але Верн допоміг Каллі та її друзям вигнати його з тіла її брата.
  • Еммет (Натан Стівенсон): йому починає подобатися Каллі, але через комікс і Омена їхні стосунки закінчуються.

Серії[ред. | ред. код]

1 сезон (2004—2005)[ред. | ред. код]

Назва Режисер Сценарист Дата показу
1 «Темний оракул» Рон Мерфі Хізер Конкі

Яна Сіньор

2 жовтня 2004р.
2 «Маскарад» Рон Мерфі Хізер Конкі

Яна Сіньор

9 жовтня 2004р.
3 «Зустріч чверті місяця» Рон Мерфі Хізер Конкі

Яна Сіньор

16 жовтня 2004р.
4 «Майстер пейнтболу» Рон Мерфі Яна Сіньор 23 жовтня 2004р.
5 «Королева моди» Крейґ Прайс Хізер Конкі

Яна Сіньор

6 листопада 2004р.
6 «Падальники» Рон Мерфі Тоні Елліотт 13 листопада 2004р.
7 «Подавлений» Крейґ Прайс Ніколь Демерс 20 листопада 2004р.
8 «Вербування» Крейґ Прайс Хізер Конкі 27 листопада 2004р.
9 «Ідолізований» Крейґ Прайс Хізер Конкі 15 січня 2005р.
10 «Цокаючий годинник» Рон Мерфі Яна Сіньор 29 січня 2005р.
11 «В пастці» Рон Мерфі Яна Сіньор 5 лютого 2005р.
12 «Маріонетка» Рон Мерфі Хізер Конкі 12 лютого 2005р.
13 «Повний цикл» Рон Мерфі Хізер Конкі

Яна Сіньор

26 лютого 2005р.

2 сезон(2006)[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Mill Creek Entertainment випустило всі серії на DVD 17 серпня 2010 року.[1]

Показ[ред. | ред. код]

У Франції серіал транслювався на Planète+ Aventure з 2004 року

В Італії серіал транслювався на DeA Kids, а потім на Super!

В Європі серіал транслювався на Jetix (за виключенням Франції та Італії)

Нагороди[ред. | ред. код]

Нотатки[ред. | ред. код]

  1. Produced under the Coliseum brand name (a former Cookie Jar Entertainment label for shows not aimed at their main demographic of pre-school audiences at the time)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dark Oracle DVD news: Announcement for Dark Oracle - the Complete Series | TVShowsOnDVD.com. Архів оригіналу за 19 серпня 2010. Процитовано 5 січня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]