Торсуєв Володимир Юрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Торсуєв Володимир Юрійович
рос. Владимир Юрьевич Торсуев
Зображення
Зображення
Дата народження 22 квітня 1966(1966-04-22) (58 років)
Місце народження Москва, СРСР
Громадянство  СРСР
 Росія
Alma mater Московський державний юридичний університет
Професія актор, бізнесмен, юрист
Кар'єра з 1979 року
IMDb ID 0869000
elektronikii.blogspot.com
CMNS: Торсуєв Володимир Юрійович у Вікісховищі

Володимир Юрійович Торсуєв (нар.. 22 квітня 1966, Москва) — радянський та російський актор.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Народився 22 квітня 1966 року в Москві в родині секретаря ЦК ВЛКСМ Юрія Торсуєва (1929—2003) та економістки Ольги Торсуєвої (нар.. 1929). Брат-близнюк — Юрій Торсуєв.

Закінчив школу № 23, вступив як і брат до Московського поліграфічного інституту, але був відрахований на першому курсі, після чого вступив до автошколи ДТСААФ, працював на хлібозаводі. Служив у лавах Радянській армії у Солнечногорську. Після цього вступив на факультет філософії Московського державного університету, але не закінчив його. Значно пізніше закінчив Московську юридичну академію.

Працював адміністратором на кіностудії «ТриТе» під керівництвом Микити Михалкова, пізніше знявся ще у кількох художніх фільмах Займався підприємницькою діяльністю. Працював в Об'єднаній металургійній компанії, був провідним спеціалістом в управлінні митного оформлення в Норильському нікелі, радником з питань митного регулювання в адміністрації Красноярського краю, заступником керівника Центру транспортної логістики, генеральним директором компанії «Термінал».

Потім переїхав до Новосибірська. Займався підприємницькою діяльністю. Спільно зі співачкою Тетяною Михайловою виступав у тріо «Гараж Сироїжкіна»[1]. У 2023 році був мобілізований до лав збройних сил РФ та відправлений на війну проти України[джерело?].

Позиція щодо російсько-української війни

[ред. | ред. код]

В інтерв'ю газеті "Комсомольская правда" від 26 квітня 2022 року так описав своє ставлення до російсько-української війни:

В Україні ж зараз при владі опинилися справжні фашисти, сволота. Ми з братом бачили, що чинили українські військові. Якби мені зараз дали в руки автомат, я був би в перших рядах тих, хто захищає Донбас. Але мені вже через вік не дозволять[2].
Оригінальний текст (рос.)
На Украине же сейчас у власти оказались настоящие фашисты, сволочи. Мы с братом видели, что творили украинские военные. Если бы сейчас мне дали в руки автомат, я был бы в первых рядах тех, кто защищает Донбасс. Но мне уже из-за возраста не разрешат.

Родина

[ред. | ред. код]

Донька — Єлизавета Торсуєва (нар. 2007).

Фільмографія

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Юрий и Владимир Торсуевы. Новые приключения Сыроежкина и Электроника // Караван историй. — 2016. — № 8 (август). Архівовано з джерела 16 листопада 2020.
  2. Соловова, Татьяна (26 квітня 2022). Электроника и Сыроежкина признали террористами на Украине. www.nsk.kp.ru (російською) . Комсомольская правда. Процитовано 8 жовтня 2023.
  3. Кухня Трейлер (ua-UA) . Архів оригіналу за 3 листопада 2021. Процитовано 9 квітня 2022.

Посилання

[ред. | ред. код]