Arches

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Arches
Arches logo
Arches
Тип інвентаризація об'єктів культурної спадщини
Розробник Getty Conservation Institute,
World Monuments Fund,
Farallon Geographics, Inc.
Стабільний випуск 3.1.2 (25 листопада 2015; 8 років тому (2015-11-25))
Операційна система кросплатформена
Мова програмування Python, JavaScript
Ліцензія GNU AGPL
Репозиторій https://github.com/archesproject/arches
Вебсайт archesproject.org

Arches (Арки) — програмне забезпечення для інвентаризації об'єктів культурної спадщини із підтримкою геопросторових даних, що має відкритий початковий код. Розробляється спільно Інститутом Гетті по збереженню (англ. Getty Conservation Institute) і Всесвітнім фондом пам'яток.

Arches не є централізованим репозиторієм об'єктів культурної спадщини, натомість організації самостійно встановлюють Arches для створення власного сховища. Arches є у вільному доступі для організацій по всьому світу для завантаження, встановлення і налаштування відповідно до їх індивідуальних потреб.

Архітектура[ред. | ред. код]

Arches використовує RESTful інтерфейси і шаблон MVC. Arches побудований на Python і Django і використовує наступні основні бібліотеки: Require.js, Backbone.js, JQuery і Bootstrap. Пошук реалізовано за допомогою ElasticSearch.[1]

Стандарти та сумісність[ред. | ред. код]

Одним з ключових принципів в проектуванні Arches було використання міжнародно прийнятих стандартів для інформаційних технологій, інвентаризації спадщини та керування даними спадщини.

Інформаційні технології[ред. | ред. код]

Arches реалізує ключові мережеві і геопросторові технологічні стандарти, такі як стандарт OGC (Open Geospatial Consortium) Simple Features для типів SQL і функцій, GeoJSON, KML і традиційний формат даних ГІС (Shapefile). Arches призначений для безшовної інтеграції з GeoServer для підтримки публікації даних культурної спадщини як вебслужб OGC, які можуть споживатися з ГІС-додатків, таких як ArcGIS або QGIS. [2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. For Developers. archesproject.org. Архів оригіналу за 27 лютого 2017. Процитовано 26 лютого 2017.
  2. Standards & Interoperability. archesproject.org. Архів оригіналу за 26 лютого 2017. Процитовано 26 лютого 2017.