Cloudless

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Cloudless
Основна інформація
Жанр електроніка, поп, рок.
Роки 2017 — дотепер
Країна Україна Україна
Місто Київ
Мова англійська, українська
Склад Антон Панфілов
Юрій Каналош (Lue Bason)
Михайло Шатохін
Олександр Ковачов
Колишні
учасники
Євген Тютюнник
Юрій Восканян
Василь Демчук

Cloudless (Cloudless Orchestra) — український гурт, до якого входять Антон Панфілов, Віктор Жуков та Олександр Ковачов. Гурт заснований 2017 року. Відомий саундтреками до телесеріалу «Школа», багатьох українських тв-шоу, кінофільмів, серіалів та участю у двох національних відборах: на «Євробачення 2020» та «Євробачення 2022».

Історія[ред. | ред. код]

Гурт було створено 2017 року Євгеном Тютюнником та Антоном Панфіловим, тоді й набув широкої популярності завдяки пісні «Між світами», що стала саундтреком до телесеріалу «Школа». Також пісні цього гурту лунають у серіалах «Папаньки», «Сидоренки-Сидоренки», фільмі «Зустріч однокласників» та багатьох розважальних шоу: «Хата на тата», «Холостяк», «Холостячка», «Кохання на виживання», «Чотири весілля», «Зважені та щасливі»[1].

У 2017—2018 роках гурт виконував здебільшого попелектронні пісні[1]. 2019 року гурт спершу влітку випустив концептуальний попрок-альбом «Маяк» про екзистенційний пошук та подолання, втім, майже одразу гурт покинув вокаліст та автор пісень Євген Тютюнник[2] і гурт оголосив про припинення існування[3]. Наприкінці 2019 року гурт відновлено, до них долучились гітарист Михайло Шатохін[2], а також учасник 10 сезону «Х-фактору» Юрій Каналош. Зрештою, гурт став учасником Національного відбору на Євробачення-2020 з дещо рок-н-рольним і водночас виконаним у стилі інді-попмузики синглом Drown Me Down[1].

Навесні 2020 року Юрій Каналош покинув гурт. У липні на його місце, шляхом голосування, було обрано нового вокаліста Василя Демчука для роботи над кількома піснями з гуртом — колишнього учасника шоу «Голос країни 8». Тоді ж до гурту приєднався і новий ударник — Олександр Ковачов.

Після карантинної паузи Cloudless повернувся з прем'єрою синглу «Думки». Першими пісню почули глядачі телевізійного проєкту «Супер Топ-модель по-українськи», а вже 27 листопада вона з'явилась на медіаплатформах у двох версіях — українськомовній та англомовній. Так само як пісня має два варіанти, у двох варіаціях зняте й відео на неї.

Гурт став одним з восьми фіналістів Національного відбору на Євробачення-2022 з піснею «All be Alright». За результатами голосування Cloudless отримав від журі 1 бал, від глядачів – 4 бали та посів сьому сходинку рейтингу.[4]

Навесні 2022 року, гурт вирушає у благодійний тур у Європою у підтримку України, де долає 13500 кілометрів, грає концерти у 10 країнах та збирає гроші для Збройних Сил України. У середині цього ж року гурт трансформується у Cloudless Orchestra[5] та представляє передостанній сингл з Юрієм Каналошем. У березні 2023 року Cloudless Orchestra представляє останню пісню з Юрієм Каналошем та продовжує працювати над новими релізами.

Музичні відео[ред. | ред. код]

Рік Назва Альбом Режисер Примітки
2017 Між Світами Міжсвітами
2018 VDCHVT Олександр Шкрабак
2019 Ми Одне Маяк Євген Козеко feat. Яна Шемаєва (Jerry Heil)
Бувай Маяк Олександр Добрєв
2020 Drown Me Down Олег Борщевський
Думки Олександр Євтушенко
Slow Олександр Євтушенко

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Інформація про гурт на сайті СТБ. Архів оригіналу за 27 січня 2020. Процитовано 1 лютого 2020.
  2. а б Гурт CLOUDLESS представив перший сингл з новим вокалістом. Архів оригіналу за 2 лютого 2020. Процитовано 2 лютого 2020.
  3. Учасники Нацвідбору на Євробачення-2020 гурт «Cloudless»: «Ми — нова українська музика». Архів оригіналу за 1 лютого 2020. Процитовано 1 лютого 2020.
  4. Україну на Євробаченні 2022 представить Alina Pash. life.nv.ua (укр.). Архів оригіналу за 13 лютого 2022. Процитовано 15 лютого 2022.
  5. Мріяли про це давно, – Cloudless про зміну назви гурту на Cloudless Orchestra. 24 Канал (укр.). Процитовано 27 лютого 2023.

Посилання[ред. | ред. код]