DMARC

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

DMARC (англ. Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) — технологія, що дозволяє отримувачу електронної пошти перевірити справжність її відправника. Визначена в стандарті RFC 7489, який був ухвалений в березні 2015 року.

Визначає масштабований механізм визначення політик та налаштувань для валідації, розташування, та журналювання електронних повідомлень на стороні відправника, якими може скористатись отримувач для поліпшення оброблення електронних листів.

Впровадження[ред. | ред. код]

Станом на травень 2017 року лише близько 2 % поштових серверів федерального уряду Сполучених Штатів користувались технологією DMARC. Із 98 найбільших лікарень в США лише близько третини використовували технологію DMARC. В липні 2017 року сенатор Рон Вайден звернувся до міністерства національної безпеки з вимогою впровадити DMARC на всіх поштових серверах федерального уряду США[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Patrick Howell O'Neill (Jul 18, 2017). Wyden urges DHS to adopt secure email authentication protocol. Cyberscoop. Архів оригіналу за 19 липня 2017. Процитовано 19 липня 2017.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]