Domestic Girlfriend

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Domestic Girlfriend
Обкладинка першого тому манґи
ドメスティックな彼女
Domesutikku na Kanojo
Домашня дівчина
Жанрромантика[1]
Аудиторіясьонен
Манґа
АвторСасуґа Кей
ВидавецьЯпонія Kodansha
Інші видавціСША Kodansha USA
ІмпринтShonen Magazine Comics
ЖурналWeekly Shonen Magazine
Період випуску23 квітня 2014 — 10 червня 2020
Кількість томів28 + екстра
Телевізійний аніме-серіал
РежисерІхата Сьота
ПродюсерМаеда Тосіхіро
Іто Йохей
Аой Хіроюкі
Нісібе Макото
Савада Айрі
СценаристТакахасі Тацуя
КомпозиторКода Масато
СтудіяDiomedéa
ЛіцензіатSentai Filmworks
МережаЯпонія MBS, TBS, BS-TBS, AT-X, ATV
Період показу12 січня 2019 — 30 березня 2019
Кількість серій12

Domestic Girlfriend (яп. ドメスティックな彼女, Домесутікку на Канодзьо) — японська манґа, написана та проілюстрована Сасуґою Кей. Публікувалася в щотижневому журналі Weekly Shonen Magazine видавництва Kodansha, після закінчення публікації всі розділи були зібрані в 28 томів формату танкобон. Ліцензію на видавництво манґи англійською мовою отримала Kodansha USA. Аніме-адаптація манґи, створена студією Diomedéa, транслювалася з січня до березня 2019 року в програмному блоці Animeism телеканалу MBS. У Північній Америці та деяких інших країнах аніме ліцензувала розважальна компанія Sentai Filmworks.

Сюжет[ред. | ред. код]

Старшокласник Фудзії Нацуо безнадійно закоханий у свою вчительку Татібану Хіну. Намагаючись побороте це, він погоджується на групове побачення. Там він зустрічає дивну дівчину на ім'я Руї, яка запрошує його втекти з нею. Вона приводить його до себе додому та просить зайнятися сексом щоб отримати досвід. Нацуо, розчарований тим, що його кохання все одно приречене, погоджується та втрачає цноту з Руї. Після цього його охоплює дивне почуття через те, що він зрадив любов до своєї вчительки Хіні. Наступного дня тато Нацуо каже, що хоче одружитися вдруге, і того ж вечора його нова дружина прийде до них додому. Коли двері відчиняються, Нацуо здивовано виявляє, що Татібана Цукіко, на якій планує одружитися його батько, має двох дочок: його давню кохану Хіну та її молодшу сестру Руї, з якою він переспав.

Персонажі[ред. | ред. код]

Фудзії Нацуо (яп. 藤井 夏生)
Сейю: Ясіро Таку[2]
Нацуо, 17-річний учень старшої школи, мріє стати письменником-романістом. Проте приховує свої творчі здібності від друзів та однокласників. Під час обідньої перерви він часто усамітнюється на даху школи, щоб плекати свою пристрасть до письма. Саме там Нацуо зустрічається з Татібаною Хіною, новою вчителькою англійської мови. Вона стає для нього джерелом натхнення, тож він глибоко в неї закохується. Однак їхні стосунки викриваються, після чого Хіна змушена їх припинити. У своєму спустошенні Нацуо знаходить розраду у своїй однокласниці та зведеній сестрі Татібані Руї.
Татібана Хіна (яп. 橘 陽菜)
Сейю: Хікаса Йоко[1]
Хіна — вчителька англійської мови в старшій школі. Красива та товариська, повна протилежність своєї сестри Руї. Нацуо вперше зустрічає її на даху школи, який жінка часто відвідувала, щоб знайти розраду своїм внутрішнім конфліктам. Хіна стає коханням та джерелом натхнення для Нацуо. Однак після того, як її мати вдруге виходить заміж за його батька, вони стають зведеними братом та сестрою.
Татібана Руї (яп. 橘 瑠衣)
Сейю: Утіда Маая[1]
Учениця старшої школи, знайома Нацуо та сестра Хіни. Тиха, пряма та стримана дівчина. Вона зустріла хлопця на вечірці, звідки вони вирішили разом втекти та втратити цноту. Руї пояснила це бажанням випробувати секс, а оскільки ні в кого не була закохана, хотіла спробувати з Нацуо. Однак, вже на наступний день виявилося, що вони стали зведеними братом та сестрою.
Касівабара Момо (яп. 柏原 もも)
Сейю: Йосімура Харука[2]
Учениця старшої школи, подруга та однокласниця Руї та Нацуо, а також член літературного клубу. Дуже велелюбна (коли її запитують, вона каже, що зустрічалася з понад 30 хлопцями, включаючи одного з друзів Нацуо) та красива дівчина. Улюблене хобі — робити друзям дивні іграшки. Стала найкращим другом Руї, яка потоваришувала з нею незважаючи на гидкі чутки, які розпускали про Момо. Практично від початку виявляє інтерес до Нацуо, неодноразово намагалася його спокусити. Незважаючи на веселий та розгульний образ відчуває самотність, через що одного разу вдалася до спроби суїциду через розтин вен. Ховає від усіх шрами, тому що за її словами, хлопці цураються її, варто їм лише їх помітити. Незважаючи на поведінку, вона Момо доволі розумна, оскільки постійно потрапляє в десятку кращих учнів під час шкільних іспитів.
Асіхара Мію (яп. 葦原 美雨)
Сейю: Кохара Кономі[2]
Мію була єдиним членом шкільного літературного клубу до прибуття Нацуо, Руї та Момо. Сором’язлива та тиха дівчина. Вона закохана в свого вчителя японської мови та, за сумісництвом, голову літературного клубу Кірію, але постійно соромиться зізнатися йому в своїх почуттях.
Фудзії Акіхіто (яп. 藤井 昭人)
Сейю: Тобіта Нобуо
Батько Нацуо. Через 10 років після смерті дружини почав зустрічатися з Татібаною Цукіко. Після одруження з нею він стає вітчимом Хіни та Руї.
Татібана Цукіко (яп. 橘 都樹子)
Сейю: Хіно Юріка
Мати Хіни та Руї. Після того, як її покинув чоловік заради іншої жінки, почала зустрічатися з Фудзії Акіхіто. Після того, як вийшла за нього заміж, вона стає мачухою Нацуо.
Кірія Рейдзі (яп. 桐谷 怜士)
Сейю: Мідорікава Хікару
Відомий письменник, пише під псевдонімом Хасукава Ю. Голова літературного клубу, а також кумир Нацуо.
Алекс Джей Мацуква (яп. 松川・J・アレックス, Мацукава Дзей Ареккусу)
Сейю: Ханатака Тасуку
Однокласник Нацуо, Руї та Момо. Батько — американець, мати — японка. Гіперактивний. Як і його друзі, також є членом літературного клубу. Погано вчиться практично з усіх предметів, крім англійської. Закоханий у Руї та кілька разів ходив з нею на побачення до початку її стосунків з Нацуо. Також має кохання дитинства — Ліллі.
Кобаясі Масакі (яп. 小林 昌樹)
Сейю: Цуда Кендзіро
Власник кафе Л'Амант. Син глави якудзи та член цього угруповання. Відкритий гей. Після того, як він закохався в іншого члена Якудзи, Масакі вирішив піти з організації. Будучи власником кафе, до якого часто заходять головні герої, завжди намагається дати їм пораду та за можливостю підбадьорити. Врятував Нацуо від бандитської розправи, в яку той влип, прихистивши вдома наркоманку.

Медіа[ред. | ред. код]

Манґа[ред. | ред. код]

Domestic Girlfriend, написана та проілюстрована Сасуґою Кей, публікувалася в журналі Weekly Shonen Magazine видавництва Kodansha з 23 квітня 2014 року[3] до 10 червня 2020 року[4][5]. Kodansha зібрала 276 окремих розділів у 28 томах-танкобонах, випущених з 17 липня 2014 року[6] до 17 серпня 2020 року[7]. Разом з останнім томом був опублікований і екстра-том (додатковий)[8].

У 2017 році в Північній Америці манґа була ліцензована видавництвом Kodansha USA для цифрового випуску англійською мовою[9].

Веб-відео[ред. | ред. код]

У травні 2016 року на YouTube було опубліковано веб-відео, яке збіглося з публікацією дев'ятого тому манґи. Відео, створене як «демо-симулятор любовної драми», дозволяє глядачеві інтерактивно впливати на сюжет, вибираючи між двома примітками, які ведуть до окремих відео. У відео знялися Конно Анна в ролі Хіни та Нацуме Ханамі в ролі Руї[10][11].

Аніме[ред. | ред. код]

12 липня 2018 року було оголошено про вихід аніме-адаптації манґи[1]. Режисером став Іхата Сьота, сценаристом — Такахасі Тацуя, дизайном персонажів займалася Іде Наомі, а анімацію створила студія Diomedéa. Аніме транслювалося з 12 січня до 30 березня 2019 року в програмному блоці Animeism на MBS, TBS та BS-TBS[12][2]. Початковою темою є «Kawaki wo Ameku» (яп. カワキヲアメク) від Мінамі, а завершальною — «Wagamama» (яп. わがまま) від Аліси Такіґави[13]. Одночасно аніме транслювалося в Австралії та Новій Зеландії на AnimeLab[14]. Розважальна компанія Sentai Filmworks придбала права на розповсюдження аніме в Північній Америці, Великобританії, Ірландії, Австралазії, Південній Африці та інших територіях, та одночасно транслювала його на вибраних платформах[15]. Hidive оголосили, що випустять англійський дубляж аніме-серіалу[16]. MVM Entertainment придбала права на трансляцію через Sentai Filmworks у Великобританії та Ірландії[17].

Критика[ред. | ред. код]

Станом на квітень 2020 року тираж манґи перевищив три мільйона копій[4]. Перший том був розглянутий у Anime News Network трьома рецензентами. Нік Фріман вважав, що любовний трикутник між зведеними братом та сестрами здається надуманим і що включення статевих стосунків між ними було марною витратою талантів Сасуґи, але похвалив драму, комедію та розвиток персонажів. Ребека Сільверман назвала манґу більш зрілою версією Marmalade Boy, але додала, що твір менш мелодраматичний через те, що Нацуо більш заземлений та чутливий. Емі МакНалті відзначила багаторівневість реалістичності та мелодрами манґи. Вона назвала Хіну найбільш багатогранним персонажем, а Руї — персонажем, який найбільше запам'ятався. Також вона відзначила реалістичність Нацуо та додала, що манґа чесніше експлуатує жанрові тропи[18].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Pineda, Rafael Antonio (11 липня 2018). Domestic Girlfriend Romance Manga Gets TV Anime. Anime News Network. Архів оригіналу за 12 липня 2018. Процитовано 12 липня 2018.
  2. а б в г Hodgkins, Crystalyn (11 жовтня 2018). Domestic Girlfriend TV Anime Reveals More Cast, January 2019 Premiere. Anime News Network. Архів оригіналу за 11 жовтня 2018. Процитовано 11 жовтня 2018.
  3. 「GE」の流石景、週マガに凱旋!三角関係を描く新連載. Natalie (яп.). Natasha, Inc. 23 квітня 2014. Архів оригіналу за 26 листопада 2018. Процитовано 5 січня 2019.
  4. а б Mateo, Alex (19 травня 2020). Domestic Girlfriend Manga Ends in 3 Chapters. Anime News Network. Процитовано 19 травня 2020.
  5. 流石景「ドメスティックな彼女」約6年の連載に幕、"Hな袋とじ"や全員サービスも. Natalie (яп.). Natasha, Inc. 10 червня 2020. Процитовано 10 червня 2020.
  6. ドメスティックな彼女(1) (яп.). Kodansha. Архів оригіналу за 16 липня 2018. Процитовано 8 квітня 2020.
  7. 『ドメスティックな彼女(28)』(流石 景)|講談社コミックプラス (яп.). Kodansha. Процитовано 27 червня 2020.
  8. ドメスティックな彼女 公式薄い本 (яп.). Kodansha. Процитовано 27 серпня 2020.
  9. Ressler, Karen (11 квітня 2017). Kodansha USA Publishes Domestic Girlfriend, GTO Paradise Lost Manga Digitally. Anime News Network. Архів оригіналу за 12 квітня 2017. Процитовано 15 квітня 2021.
  10. 『ドメスティックな彼女』今野杏南&夏目花実で実写化 WEB動画公開. Oricon (яп.). Архів оригіналу за 25 серпня 2017. Процитовано 31 липня 2017.
  11. 「ドメカノ」がWebドラマに!今野杏南と夏目花実が過激なシーンに体当たり. Natalie (яп.). Natasha, Inc. Архів оригіналу за 1 серпня 2017. Процитовано 31 July 2017.
  12. Pineda, Rafael Antonio (4 грудня 2018). Domestic Girlfriend TV Anime Reveals January 11 Premiere. Anime News Network. Архів оригіналу за 4 грудня 2018. Процитовано 4 грудня 2018.
  13. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою Cast не вказано текст
  14. @AnimeLab (2 січня 2019). 💞 Schoolboy Natsuo finds out that his soon to be step-siblings are none other than his teacher crush, Hina and the girl with whom he has his 'first time', Rui. Experience the unexpected love triangle of Domestic Girlfriend on AnimeLab soon! 💞 (Твіт). Процитовано 2 січня 2019 — через Твіттер.
  15. Hodgkins, Crystalyn (5 січня 2018). Sentai Filmworks Licenses Domestic Girlfriend Anime. Anime News Network. Архів оригіналу за 6 січня 2019. Процитовано 6 січня 2018.
  16. Pineda, Rafael Antonio (19 May 2019). HIDIVE Confirms English Dub for Domestic Girlfriend Anime. Anime News Network. Процитовано 19 May 2019.
  17. MVMEntertainment [@MVM_UK] (25 травня 2019). Heads up! Here's our first five new licenses. As always it's too early to say dates, price, CE or not etc. But we'll be releasing Anohana: Flowers We Saw That Day, Asura Cryin' S1&2, Domestic Girlfriend, Girl in Twilight and Mysteria Friends! (Твіт). Процитовано 25 травня 2019 — через Твіттер.
  18. Freeman, Nik; Silverman, Rebecca; McNulty, Amy. Domestic Girlfriend Vol. 1. Anime News Network. Архів оригіналу за 1 серпня 2017. Процитовано 31 July 2017.

Посилання[ред. | ред. код]