Stellantis Europe

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з FCA Italy S.p.A.)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Stellantis Europe
Тип автомобілебудівна компанія
Організаційно-правова форма господарювання S.p.A.
Галузь автомобільна промисловість
Засновано 1 лютого 2007
Штаб-квартира Турин
Попередні назви

Fiat Group Automobiles S.p.A. (2007–2014)

FCA Italy S.p.A. (2014–2023)
Продукція автомобіль
Власник(и) Stellantis
Холдингова компанія Stellantis, Fiat Chrysler Automobiles і Fiat
Дочірні компанії Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional і Lancia
stellantis.com/it(італ.)
Мапа

Stellantis Europe S.p.A., раніше відома як Fiat Group Automobiles S.p.A. з 2007 по 2014 рік і FCA Italy S.p.A. з 2014 по 2023 рік, є італійською дочірньою компанією транснаціонального автовиробника Stellantis, яка займається виробництвом і продажем легкових і легких комерційних автомобілів, зі штаб-квартирою в Турині, Італія

Історія

[ред. | ред. код]

У січні 1979 року виробнича діяльність Fiat SpA була виділена в нову дочірню компанію «Fiat Auto SpA» в рамках поточного процесу децентралізації в Fiat.  Вітторіо Гіделла був призначений генеральним директором.

«Fiat Group Automobiles SpA» була створена 1 лютого 2007 року з Fiat Auto SpA.

Одночасно чотири підрозділи Fiat Auto (Fiat, Alfa Romeo, Lancia та Fiat Veicoli Commerciali) були об’єднані в чотири Società per azioni , усі на 100 відсотків контролювалися Fiat Group Automobiles. Колишні директори брендів стали генеральними директорами нових товариств, а співробітники та виробничі потужності залишилися під Fiat Group Automobiles.

У той же час бренд Abarth був перезапущений як Abarth & CSpA , п’яте незалежне товариство, яке знову на 100 відсотків належить Fiat Group Automobiles.

15 грудня 2014 року Fiat Group Automobiles SpA змінила назву на «FCA Italy SpA» після реорганізації в Fiat Chrysler Automobiles; про зміну назви було оголошено пресі наступного дня.

Maserati і Ferrari не знаходяться під контролем FCA Італії. Maserati безпосередньо належить Stellantis, тоді як Ferrari відокремилася від FCA у 2015 році.

16 січня 2021 року операції Fiat Chrysler Automobiles і Groupe PSA були об’єднані в Stellantis, а в червні 2023 року компанія була перейменована на Stellantis Europe SpA.

Підрозділи

[ред. | ред. код]