Hogs of War

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Hogs of War
Розробник Infogrames Sheffield House
Видавець Infogrames Europe
Дистриб'ютор Steam, Good Old Games[1] і PlayStation Store
Жанр(и) стратегія,
Артилерія
Платформа Windows і PlayStation[2]
Дата випуску 8 червня 2000
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра[3]
Мова англійська[3]
Технічні деталі
Носій CD-ROM
Офіційний сайт(англ.)

Hogs of War[4] (дослівно "Свині війни" ) — стратегія з елементами покрокового управління, випущена 5 і 8 червня 2000 на Sony PlayStation, і 3 листопада 2000 на ПК.[5] Назва обігрує фразу «Пси війни» (англ. Dogs of war, вперше зустрічається в п'єсі Шекспіра «Юлій Цезар»).

Сюжет

[ред. | ред. код]

На архіпелазі островів Состралія (Свінляндія) йде війна між шістьма націями за володіння «островом бруду». Протягом 25 місій гравцеві доведеться або відбиватися з оточення від ворожих солдатів або йти в штурм, маючи кілька підопічних. Гравцеві будуть на вибір різні солдати-противники в особі свиней, стилізованих під французьких (синіх), німецьких (сірих), британських (зелених), японських (жовтих), американських (блакитних) і радянських (червоних) солдатів.

Геймплей

[ред. | ред. код]

Гра виконана повністю в 3D, геймплей нагадує ігри серії Worms, за що Hogs of War часто називали "worms в 3D, тільки зі свинями". Тим не менш, геймплей Hogs of War досить сильно відрізняється від Worms завдяки можливості розвитку класів, відсутності ландшафту, що руйнується, а також можливості використовувати техніку і будівлі. У грі кожного солдата можна покращувати до певного рангу по одній із гілок розвитку, яка дає власну унікальну зброю та здібності. Існує чотири основні класи:

Незалежно від свого класу, будь-який солдат може підняти і використовувати будь-яку зброю, знайдену на карті битви.

Для PS1 європейської версії гри на збірці Game Guru The Best є збереження за недоступний ранг Ас. На консолі можливий режим до чотирьох гравців через PlayStation Multitap.

Відгуки

[ред. | ред. код]

Hogs of War отримав змішані відгуки критиків на Metacritic. Hogs отримала більш прихильні відгуки з 74% на Game Rankings.

Hogs of War 2

[ред. | ред. код]

13 лютого 2008 року, компанія Infogrames анонсувала Hogs of War 2 для приставок Nintendo DS, Wii, PlayStation 2, а також і для ПК. Вихід був запланований на квітень 2009 року, але гру скасували через брак фінансів. Під час розробки Infogrames переживала фінансові проблеми і була перетворена на Atari, SA.

Примітки

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]
  1. Good Old Games — 2008.
  2. redump.org
  3. а б Steam — 2003.
  4. Hogs of War — MobyGames. Архів оригіналу за 17 серпня 2010. Процитовано 30 травня 2010.
  5. Персональний Комп'ютер