Microsoft Office SharePoint Designer

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Microsoft Office
SharePoint Designer
Тип HTML-редактор
Розробник Microsoft
Стабільний випуск 12.0.6320.5000 (Грудень 2007 р.)
Операційна система Microsoft Windows
Ліцензія Microsoft EULA
Вебсайт Microsoft Office SharePoint Designer

Microsoft Office SharePoint Designer — WYSIWYG HTML-редактор і програма для вебдизайну від компанії Microsoft, заміна для Microsoft Office FrontPage і частина сімейства SharePoint. Є одним з компонентів пакету Microsoft Office 2007, однак не включений ні в один з комплектів офісу (встановлюється окремо). Перехід у назві від FrontPage до SharePoint Designer пов'язаний з його призначенням: створенням і дизайном вебсайтів Microsoft SharePoint. SharePoint Designer має один і той же рушій відтворення HTML, що і Microsoft Expression Web і не покладається на рушій Trident браузера Internet Explorer, який менш сумісний із загальними стандартами[1].

Аналог SharePoint Designer, Microsoft Expression Web, дуже схожий на нього і призначений для спільної веброзробки. У 2009 році Microsoft Office SharePoint Designer 2007 став поширюватися безкоштовно для всіх охочих на офіційному сайті Microsoft Office.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Компоненти HTML, використані в Expression Web, SharePoint Designer і вебдизайнерів Visual Studio «Orcas». Архів оригіналу за 7 січня 2010. Процитовано 22 вересня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]