No Man's Land

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
No Man's Land
Розробник Німеччина Related Designs
Видавець Німеччина cdv Software Entertainment[ru]
Жанр(и) стратегія в реальному часі
Платформа Microsoft Windows
Дата анонсу 31 серпня 2003
Дата випуску 20 жовтня 2003
Режим гри Багатокористувацька гра і одиночна гра
Локалізатор Росія
Українська ні
Вік. обмеження ESRB: Teend
PEGI:
Технічні деталі
Носій CD-ROM
Офіційний сайт

No Man's Land (укр. Нічийна земля, також відома як No Man's Land: Fight for your Rights!) — відеогра в жанрі стратегії в реальному часі, розроблена німецькою компанією Related Designs та випущена 2003 року компанією CDV Software Entertainment[ru]. Дія гри відбувається в часи колонізації Америки. В СНД гра була видана російською мовою компанією і відома під назвою «Колонизация: Битва за новые земли».

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Ігровий процес нагадує такий як у стратегіях серії Age of Empires. У кампанії гравцеві належить виконувати конкретні завдання, наприклад, знищити споруду, яку захищають численні війська суперника; вбити визначеного юніта; протриматися визначений час, не давши ворогові, що переважає чисельністю війська гравця, розгромити його; накопичити достатню кількість ресурсів і т. п. У редакторі завдання мають тільки одну мету — знищити всіх супротивників. У редакторі можна налаштувати карту, обрати місце де відбуватимуться воєнні дії (від Карибських островів до прерій Північної Америки), а також сторону та кількість гравців. Для того, щоб перемогти, гравцеві доведеться видобувати ресурси, будувати своє місто, створювати свою армію, вивчати нові технології тощо.

Сторони[ред. | ред. код]

У грі існує шість сторін, за які гравець може грати:

Системні вимоги
Мінімальні Рекомендовані
IBM PC-сумісний комп'ютер
Центральний процесор Pentium III
Обсяг оперативної пам'яті 128 МБ 256 МБ
Обсяг вінчестеру НЖМД ГБ
Носій інформації 4x CD-ROM
Графічний процесор 16 МБ 32 МБ


Пристрої введення клавіатура, миша

Сюжет[ред. | ред. код]

Сюжет розділено на три частини, кожна з яких розповідає свою історію:

  1. Історія іспанця-конкістадора, який бореться проти індіанців (саме в цю кампанію і закладено навчальну місію), після чого виявив зраду свого керівника та згодом здолав його.
  2. Історія індіанців, поділена, у свою чергу, на дві частини: одна розповідає про боротьбу всередині клану ірокезів, а інша — про боротьбу індійців Дикого Заходу з колонізаторами.
  3. Історія ділиться на три частини: перша розповідає про пілігримів з корабля Мейфлавер, у ході якої головний герой — єгер — бореться проти агресивної політики свого компаньйона-священика, присланого з місіонерською місією. Друга історія розповідає про Війну за незалежність США з боку повстанців. Цікаво, що головний герой цієї історії — лідер повстанців — є нащадком єгеря з попередньої історії. І, нарешті, третя частина розповідає про залізничну кампанію та її боротьбу з конкурентами на Дикому Заході. В хід ідуть найнижчі методи, аж до збройних сутичок.

Оцінки і відгуки[ред. | ред. код]

Гра отримала в більшості схвальні відгуки і досить високі оцінки, зібравши на агрегаторі Metacritic 70 балів зі 100.[2]

IGN оцінили No Man's Land в 7,6/10. Схвалення отримали інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, графіка та звук. Слабкими сторонами було названо брак історичності, складне керування, через яке юніти нерідко не виконують накази чи йдуть на очевидне самогубство[3].

GameSpy дали грі 3/5, похваливши різноманітність ігрового процесу, але розкритикувавши малоінформативне навчання новій грі[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. No Man's Land. Entertainment Software Rating Board (англійською) . Архів оригіналу за 16 червня 2016. Процитовано 13 червня 2016.
  2. No Man's Land. Metacritic. Архів оригіналу за 7 вересня 2014. Процитовано 13 червня 2016.
  3. No Man's Land: Fight for your Rights Review - IGN - Page 2. IGN. Архів оригіналу за 10 серпня 2016. Процитовано 13 червня 2016.
  4. GameSpy: No Man's Land - Page 1. pc.gamespy.com. Архів оригіналу за 23 серпня 2010. Процитовано 13 червня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]