OScar (open source car)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Design proposal — 4 wheeler
Exploded view — 3 wheeler

OScar — перша спроба створити повний дизайн автомобіля (в тому числі всіх типів: автобус, вантажівка та мотоцикл) з використанням принципів open source. Метою проєкту є виготовлення креслень, з використанням вільних CAD програм. Проєкт далекий від створення реального авто, але має це на меті. Проєкт OScar не має зіставлятися з компанією OSCar (тепер відома як Riversimple) заснована англійським інженером Hugo Spowers.

Мета проєкту[ред. | ред. код]

Метою проєкту є не виготовлення повноцінного авто, але простої та функціональної основи, що відповідатиме загальній функції транспортування людини. Довгостроковою метою, також є, стандартизація запасних частин (шляхом open source) в противагу існуючому індустрійному підходу, в якому кожен виробник встановлює свої «брендові» стандарти, що створює невідкритість ринку запасних частин та монополію.

Одним з напрямків є розробка «екологічних» принципів в створенні авто.

Подібні проєкти[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. c, mm,n Homepage [Архівовано 26 липня 2014 у Wayback Machine.] and Wiki[недоступне посилання з лютого 2019]
  2. OSCav - Compressed Air Wiki - a Wikia wiki. Архів оригіналу за 3 жовтня 2011. Процитовано 10 листопада 2011.
  3. Open Source. Архів оригіналу за 27 вересня 2011. Процитовано 10 листопада 2011.
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 25 листопада 2010. Процитовано 10 листопада 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 лютого 2012. Процитовано 10 листопада 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]