Oldsmobile 88

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Oldsmobile 88
Oldsmobile 88
Виробник Oldsmobile
Батьківська компанія General Motors
Роки виробництва 1949–1999
Попередник(и) Oldsmobile 78
Наступник(и) Oldsmobile Aurora

Oldsmobile 88 (укр. Олдсмобіль Ейті Ейт) — серія американських повнорозмірних легкових автомобілів, що випускалася з 1949 по 1999 рік підрозділом Oldsmobile компанії General Motors.

У модельному ряду підрозділу вона займала становище масової повнорозмірної моделі початкового рівня, що стоїть на сходинку нижче від «люксової» серії Oldsmobile 98.

У різні роки під цією назвою випускалися принципово різні з технічної точки зору автомобілі, зокрема, неодноразово змінювалися використовувані серією платформи: так, з 1959 по 1976 рік вона використовувала платформу B-body, в 1977-85 - варіант тієї ж B-body з укороченою колісною базою, а з 1986 - передньоприводну H-body.

Свого часу в рамках серії «88» існувала велика кількість окремих моделей: Delta, Dynamic, Jetstar, Starfire, Super, Holiday, L/S, LSS, Celebrity, і Royale; в результаті позначення автомобіля виглядало, наприклад, як Oldsmobile Delta 88.

Автомобілі Oldsmobile 88 виготовлялися заводами в містах Уентзвілль, штат Міссурі; Флінт, штат Мічиган; і Лейк Оріон, штат Мічиган.

Посилання

[ред. | ред. код]