Sirens

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sirens
Демо-альбом
Виконавець Мей Джейл
Дата випуску 31 травня 2012
Записаний 2006
Жанр національна музика
Тривалість 53:17
Мова англійська
Студія звукозапису Jim Cushman Studio
(by Alex Frizzell)
Хронологія Лана Дель Рей
Попередній
←
Kill Kill
Наступний
→

Sirens — невипущений демо-альбом американської співачки й авторки пісень Лани Дель Рей під псевдонімом Мей Джейл. Він був записаний у 2006 році, але з'явився в мережі лише у 2012, в "епоху" альбому Born to Die. Тоді також були розповсюджені неопубліковані композиції Лани. Незрозуміло, яким чином пісні були розповсюджені, але є припущення, що вони були вкрадені з ноутбуку співачки після того, як вона під’єдналася до незахищеної мережі Wi-Fi. Дель Рей ніяк не прокоментувала ці чутки[1].

Деякі пісні з альбому також з’являються в мініальбомах Young like Me і From the End, а також у мікстейпі The Phenomena of Lizzy Grant[2].

Передісторія та композиція[ред. | ред. код]

Вивчивши шість акордів на акустичній гітарі, коли їй було 18 років, Дель Рей взялася за завдання написати якомога більше пісень з ними. Альбом став результатом її експериментів. Майже всі пісні в альбомі належать до одного діапазону, і багато з них написані в одній тональності. Кожен трек складається виключно з вокалу та акустичної гітари Лани. Майже в усіх треках Дель Рей співає у вищому регістрі, за винятком «Birds of a Feather»[2].

Усі пісні були записані в рідному місті співачки, Лейк-Плесіді, штат Нью-Йорк, на студії Джима Кушмана. Продюсер альбому залишається невідомим, хоча більшість людей вважають ним саму Дель Рей. Згідно з профілем Алекса Фрізелла на LinkedIn, саме він став звукорежисером альбому[3].

Багато тем альбому, включаючи кохання, невинність та дорослішання, були включені в наступні роботи Дель Рей, особливо в Born to Die. В альбомі є посилання на «К», ліричного героя й ймовірного коханого Дель Рей.

Критичний прийом[ред. | ред. код]

Вигляд диску альбому

Критичні відгуки про альбом були позитивними. Багато критиків порівнювали Sirens із першим студійним альбомом співачки ДжуелPieces of You (1995) через його акустичні мотиви та м’який вокал Лани[4], а також з тою музикою, яку «часто можна почути в затишній кав'ярні маленького міста».

Беккі Бейн із Idolator прокоментувала, що «хоча вокал Лани досить слабкий і хиткий, на всіх цих невигадливих треках вона звучить ніжно»[4]. Том Брієн зі Stereogum так розглянув роботу: «Пісні з Sirens, які Лана співає тремтячим голосом у супроводі акустичної гітари, добре показують таємничість, яка пізніше розкривається і визначає її імідж»[2]. Емі Скіарретто, що пише для Pop Crush, порівняла голос Дель Рей з голосом «маленької пташки», також сказавши, що «не дивно, що пісні під назвами «Birds of a Feather» і «Aviation» з'явилися в альбомі»[5].

Обкладинка[ред. | ред. код]

Незважаючи на відсутність офіційної обкладинки альбому, користувач TikTok завантажив відео, де показує копію компакт-диска. На обкладинці є примітка з тодішнім псевдонімом Лани (Мей Джейлер), а сам диск помаранчевого кольору з чорними написами «May Jailer» і «Sirens»[6].

Трек-лист[ред. | ред. код]

Автор музики і слів Ліззі Грант

#НазваТривалість
1.«For K»2:44
2.«Next to Me»2:41
3.«A Star for Nick»2:43
4.«My Momma»3:25
5.«Bad Disease»3:42
6.«Out with a Bang»3:19
7.«Dear Elliot»4:33
8.«Try Tonight»3:35
9.«Peace»5:48
10.«How Do You Know Me So Well?»3:59
11.«Pretty Baby»3:39
12.«Aviation»3:11
13.«Move»4:13
14.«Junky Pride»2:52
15.«Birds of a Feather»2:46
53:17

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Lana Del Rey's first album 'Sirens' leaks. Strut.com. 31 травня 2012. Архів оригіналу за 23 березня 2016. Процитовано 9 серпня 2012.
  2. а б в Sirens (album). Lana Del Rey Wiki (англ.). Процитовано 1 січня 2023.
  3. Alex F. Academic Media Production Team at University of North Carolina at Charlotte.
  4. а б Lana Del Rey’s First Album: Listen To Songs She Recorded As May Jailer. idolator. Процитовано 1 січня 2023.
  5. Sciarretto, Amy SciarrettoAmy. Listen to Lana Del Rey's May Jailer 'Sirens' Album. PopCrush (англ.). Процитовано 1 січня 2023.
  6. Rob Kristoffersen en TikTok. TikTok (ісп.). Процитовано 22 липня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]