Smith & Wesson Модель 22A

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Smith & Wesson Модель 22A
S&W 22A
S&W 22A
Тип Самозарядний пістолет
Походження  США
Історія виробництва
Виробник Smith & Wesson
Вартість одиниці $329[1]
Варіанти Standard Issue (SI)
Service Grade (SG)
Service Grade Commander (SGC)
Titanium Edition (TI)
Titanium Edition Commander (TIC)
Характеристики
Вага 975 г порожнього, з магазином
Довжина 241 мм
Довжина ствола 139 

Набій .22 Long Rifle
Калібр 5,6×15 мм R
Дія Вільний затвор напівавтоматичної дії
Система живлення 10-зарядний коробчастий магазин
Приціл Мушка Партриджа, регульований цілик

Smith & Wesson Модель 22Aсамозарядний пістолет який випускали у Голтоні, Мен. Модель 22A є повнорозмірним пістолетом на рамі з алюмінієвого сплаву. Сталевий ствол має інтегровану планку Вівера (схожа на планку Пікатінні).

Цей пістолет має дві особливості: Вмонтовану планку по верхньому краю зброї, що дозволяє легко монтувати оптичні приціли та інші аксесуари. Корпус зі сплаву і ствол з кожухом зі сплаву допомагають знизити вагу повнорозмірного пістолета..

Конструкція[ред. | ред. код]

Модель 22A є курковим самозарядним пістолетом під набій .22 калібру. Закритий ударник обертається в рамці, вдаряє по бойку у затворі, який б'є по фланцю набою. Для першого пострілу треба відтягнути назад і відпустити затвор, після кожного пострілу УСМ викидає стріляну гільзу, зводить курок і підхоплює новий набій з магазину та досилає його у камору. Курок зводиться автоматично, а натискання на спусковий гачок спускає його. В результаті для такої дії потрібна менша сила для натискання на спусковий гачок на відміну від пістолетів подвійної дії, де спусковий гачок повинен звести спочатку курок, а потім спустити його.[2]

З лівого боку рами розташовано запобіжник, таким чином стрілець може керувати ним великим пальцем правої руки. Стандартним прицілом є цільовий приціл Партриджа, де цілик є регульованим. Мушка інтегрована в кожух стволу і не є змінною або регульованою. Надійне заряджання набоїв у камору забезпечує вбудований в казенну частину жолоб.

Пізніші моделі отримали запобіжник магазину, який не давав змоги вести вогонь поки магазин повністю не вставлено. Це допомогло запобігти випадковим пострілам, особливо при чистці .

Засувка магазину розташована на передній частині руків'я, що дозволяє легко користуватися як правшам так і шульгам. Проте таке розташування є проблемою для людей з малими руками, оскільки вони не можуть охопити руків'я і кінчиками пальців можуть випадково натиснути кнопку засувки.[3]

Щоб розібрати пістолет достатньо натиснути кнопку в передній частині і від'єднати ствол від рамки. Це допомагає швидко змінити ствол, наприклад коли потрібен ствол з оптичним прицілом, тощо.[2]

Пістолет випускають зі стволами різної довжини (4", 512", 7"), різними цільовими руків'ями та кольором рамок (сіра або чорна). Версія з неіржавної сталі (на відміну від вороненої сталі) має назву 22S.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Smith & Wesson Product 107412, Model 22A. Архів оригіналу за 21 вересня 2016. Процитовано 29 жовтня 2020.
  2. а б в Supica, Jim; Nahas, Richard (2007). Standard Catalog of Smith & Wesson. Iola, Wisconsin: F+W Media, Inc. с. 282. ISBN 0-89689-293-X. Архів оригіналу за 29 червня 2014. Процитовано 29 жовтня 2020.
  3. Michalowski, Kevin (27 жовтня 2004). The Gun Digest Book of Guns for Personal Defense: Arms & Accessories for Self-Defense. Iola, Wisconsin: Gun Digest Books. с. 102. ISBN 0-87349-931-X. Архів оригіналу за 8 липня 2014. Процитовано 29 жовтня 2020.