Автоматичне регулювання процесу подрібнення

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Автоматизація процесу подрібнення.

Розробка схем автоматизації процесів подрібнення руд повинна відповідати вимогам технології, які в основному полягають у стабілізації необхідного гранулометричного складу продукту подрібнення і забезпеченні максимальної продуктивності процесу.

У зв’язку з відсутністю надійно діючих автоматичних гранулометрів перша вимога реалізовується непрямо — шляхом стабілізації густини зливу класифікатора або гідроциклона.

Враховуючи, що на діючих фабриках подальше за подрібненням обладнання не особливо пристосоване до змінного навантаження, друга вимога замінюється на стабілізацію потоку готового продукту.

У завдання автоматичного регулювання багатостадіального подрібнення входить також розподіл навантаження між стадіями.

На рис. 1 показано варіант схеми автоматизації, що відповідає поставленим вимогам. Схема включає: САР завантаження млина рудою (система 2), густину пульпи в млині (система 3) і гранулометричний склад зливу класифікатора (система 4).

У САР завантаження млина блок (2-4) служить для підсумовування сигналів, пропорційних витраті руди (датчик 2-1) і циркулюючого навантаження (датчик 2-3).

З урахуванням завдання (Н) і підсумовуваного сигналу регулюючий блок (2-4) управляє продуктивністю живильника (2-5), що змінює навантаження на млин.

Регулювання витрати води в млині здійснюється також з урахуванням завантаження млина рудою, пісками і поточною витратою води (блок 3-2).

Регулювання гранулометричного складу зливу класифікатора здійснюється шляхом стабілізації густини зливу з корекцією по пісковому навантаженню (система 4).

На схемі показано також контроль рівня в бункері дробленої руди.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Папушин Ю. Л., Білецький В. С. Основи автоматизації гірничого виробництва. — Донецьк : Східний видавничий дім, 2007. — 168 с. — ISBN 978-966-317-004-6.
  • Керування процесом подрібнювання в барабанному млині. У книзі: Сокур М. І., Сокур І. М. Маркетинг енергоресурсів при збагаченні руд: Монографія. — Кременчук: ПП. Щербатих, 2006. — 300с.