Вікіпедія:Європейська весна 2020/Список статей до створення

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Австрія Азербайджан Албанія Башкортостан Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Вірменія Греція Грузія Дон Ерзя Есперанто Естонія Казахстан Косово Кримські татари Латвія Литва Лужичани Македонія Мальта Молдова Польща Росія Румунія Сербія Словаччина Словенія Татарстан Туреччина Угорщина Україна Хорватія Чехія Чорногорія

Протягом усього конкурсу можна працювати над статтями про всі країни регіону. Для зручності організації роботи, конкурс розбитий на тижні, і кожен конкурсний тиждень присвячений двом-трьом країнам чи спільнотам Центральної та Східної Європи, які беруть участь у проєкті, і одній темі: дивіться календар нижче (але ви можете писати про відповідні країни й теми і в інші тижні).

Також ви можете додавати створені статті у тематичні категорії: 1) жінки‎; 2) спорт‎; 3) культура;‎ 4) природа та географія‎; 5) наука;‎ 6) історія‎; 7) політика;‎ 8) суспільство‎; 9) література‎; 10) архітектура‎; 11) музика;‎ 12) економіка;‎ 13) освіта‎; 14) мистецтво;‎ 15) транспорт;‎ 16) їжа; 17) медицина‎. Окремих списків статей для кожної теми не передбачено, але усі списки за країнами поділені на теми.

Ви можете створювати будь-які статті в тематичних рамках конкурсу, не обов'язково лише ті, що містяться у цих списках. Однак створення статей із списків дасть вам додаткові бонусні бали при визначенні переможців конкурсу і категорій (детальніше дивіться в умовах конкурсу).

Календар
Дати Країни / Спільноти Тема
21 березня – 29 березня Австрія, Греція Медицина
30 березня – 5 квітня Угорщина, Ерзя, Болгарія Спорт
6 квітня – 12 квітня Словенія, Росія Економіка
13 квітня – 19 квітня Туреччина, Мальта, Азербайджан Архітектура
20 квітня – 26 квітня Польща, Казахстан, Башкортостан Природа
27 квітня – 3 травня Латвія, Сербія, Татарстан Їжа
4 травня – 10 травня Україна*, Вірменія, Албанія Історія
11 травня - 17 травня Есперанто, Хорватія, Косово Освіта
18 травня – 24 травня Естонія, Словаччина, Македонія Наука
25 травня – 31 травня Білорусь, Румунія, Молдова Культура