Вікіпедія:Запити на арбітраж/Перегляд рішення в позові 175

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
  • Позивач: AlexKozur
  • Відповідач:

Суть позову[ред. код]

Переглянути рішення позову № 175 у пунктах 1.2 та 1.3.

Позовні вимоги[ред. код]

  • скасувати пункт 1.2 за строком давності, конфлікт виник 2020 року, та й загалом він не потрібен, бо є 2.1 на який діє і ця стаття.
  • скасувати пункт 1.3 який за своєю суттю суперечить самій ідеї творення Вікіпедії. Зазначу також, що у рішенні позову № 175 немає жодної згадки про ВП:ВР, а отже навіть у пункті 1.3 не пояснені причини накладення цих обмежень (а повинні були). Навіть з огляду на ВР, про яке в рішення немає, то в накладенні таких обмежень немає сенсу, бо цитую одного з АК: ред. № 39690800 „відповідач дійсно редагував небагато статей“, також в пункті 1.2 можете знайти ще причину некоректності такого рішення. Детальніше з прикладами чому це некоректно написано тут.
  • та або:
    • заборонити дописувачу скасовувати редагування більше 1 разу; у випадку порушенням цього накласти персональне обмеження на скасування строком від 1 тижня
    • знайти посередника серед адміністраторів для ВП:Вирішення конфліктів, включно до застосування обмежень. Зазначу, що дописувач повинен бути зацікавлений у звернені до адміністратора у разі конфлікту, особливо у випадку порушення рекомендації щодо трьох скасувань (бо неодноразові скасування у конфліктах розцінюються як порушення ВП:ВР#Подальші кроки).

Голосування арбітрів щодо прийняття справи до розгляду[ред. код]

Позов прийнято до розгляду відповідно до пункту 6 Вікіпедія:Арбітражний_комітет#Процедура_прийняття_справи_до_розгляду, оскільки минув місяць після дати подання позову.--Andriy.v (обговорення) 16:59, 12 липня 2023 (UTC)[відповісти]

Вступ до справи резервного арбітра[ред. код]

Вступаю у позов як резервний арбітр --AS 15:19, 18 липня 2023 (UTC)[відповісти]

Обговорення[ред. код]

@AlexKozur: чи є якась додаткова інформація станом на зараз, яку мають знати члени АК відносно позову 181? --GPV (обговорення) 18:38, 15 липня 2023 (UTC)[відповісти]

не помічав нічого, що могло додатися до позову. --白猫しろ ねこОбг. 16:21, 19 липня 2023 (UTC)[відповісти]

Проєкт рішення[ред. код]

1. Скасувати пункт 1.2 рішення за строком давності.

2. Пункт 1.3 використати у такій редакції - "Встановити персональне обмеження для користувача Юрко Градковський у статтях про українських військових на строк до 10 червня 2024 на скасовування будь-яких правок, крім очевидно вандальних, більше 1 разу. Адміністратори повинні будуть розглядати такі порушення як підрив нормального функціонування Вікіпедії і накладати прогресивне блокування (з врахуванням будь-яких попередніх блокувань за війну редагувань) без попередження."

Перша частина рішення #175 Персональне обмеження для користувача Юрко Градовський матиме такий вигляд:

1.1 В пункті 1 позову відмовити.

1.2 Встановити персональне обмеження для користувача Юрко Градовський у статтях про українських військових на строк до 10 червня 2024 на скасовування будь-яких правок, крім очевидно вандальних, більше 1 разу. Адміністратори повинні будуть розглядати такі порушення як підрив нормального функціонування Вікіпедії і накладати прогресивне блокування (з врахуванням будь-яких попередніх блокувань за війну редагувань) без попередження.

Голосування за проєкт рішення[ред. код]

Підсумок: рішення прийняте.--Віщун (обговорення) 17:38, 11 серпня 2023 (UTC)[відповісти]