Гармаш Костянтин Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Костянтин Васильович Гармаш
Народився 1914(1914)
Помер 31 травня 1942(1942-05-31)
Поховання Кладовище Комунарів
Громадянство СРСР СРСР
Посада • секретар комсомольської організації Північморзаводу
• комсорг Спецкомбінату № 1
• перший секретар Корабельного райкому комсомолу.

Костянтин Васильович Гармаш (1914 — 31 травня 1942) — під час часи оборони Севастополя в роки радянсько-німецької війни секретар комсомольської організації Севморзаводу, комсорг Спецкомбінату № 1, перший секретар Корабельного райкому комсомолу.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в 1914 році. Перед початком радянсько-німецької війни працював у Севастополі майстром на заводі «Металіст». Обирався комсоргом цеху, секретарем комсомольського комітету заводу. В дні оборони Севастополя міський комітет партії направив К. Гармаша комсоргом на спецкомбінат № 1. На початку 1942 року Гармаш став першим секретарем ВЛКСМ Корабельного райкому.

Надгробок
Надгробок
анотаційна дошка
анотаційна дошка

Загинув на території Морського заводу 31 травня 1942 року під час нальоту ворожої авіації. Похований в Севастополі на кладовищі Комунарів.

Пам'ять[ред. | ред. код]

У зв'язку з 30-річчям Перемоги у радянсько-німецькій війні 5 травня 1975 року частину вулиці Рози Люксембург в Севастополі була виділена в самостійну вулицю і названа ім'ям Костянтина Васильовича Гармаша. На будинку №60 по вулиці Героїв Севастополя на розі з вулицею Гармаша встановлено анотаційну дошку.

Джерела[ред. | ред. код]