Донецький НДІ судових експертиз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Донецький науково-дослідний інститут судових експертиз (ДНДІСЕ)  (Донецкий научно-исследовательский институт судебных экспертиз) — державна спеціалізована експертна установа Міністерства юстиції України . У своїй діяльності інститут керується Законом України «Про судову експертизу», процесуальним законодавством, нормативними актами України, що стосуються діяльності науково-дослідних установ та Статутом інституту.

Історія Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз[ред. | ред. код]

Донецький науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України веде свою історію з 1973 року, коли було створено Донецьке відділення Харківського НДІ судових експертиз імені Засл. проф. М. С. Бокаріуса. Створення такої установи у Донецькому регіоні було обумовлено необхідністю вдосконалювання експертного забезпечення процесу розкриття та розслідування злочинів і розвитку криміналістичної науки. У джерел наукової тематики інституту стояли такі видатні вчені-криміналісти, як Л. Є. Ароцкер, Г. Л. Грановський, Ю. Г. Корухов, Н. В. Скорик, М. С. Романов та інші. В 1995 році було створено Донецький науково-дослідний інститут судових експертиз. В 1998 році в Луганську було відкрите відділення Донецького НДІСЕ.

Інститутом здійснюється незалежна судово-експертна діяльність, яка відповідає всім вимогам судочинства в державі. Всі судові експерти Донецького НДІСЕ внесені до Єдиного реєстру атестованих судових експертів України, що підтверджує кваліфікацію та компетентність співробітників інституту. Щорічно фахівцями ДНДІСЕ виконується понад 8000 експертиз.

Напрямки діяльності ДНДІСЕ[ред. | ред. код]

Згідно з ч.3 ст.7 Закону України «Про судову експертизу» судово-експертна діяльність, пов'язана з проведенням криміналістичних, судово-медичних і судово-психіатричних експертиз здійснюється виключно державними спеціалізованими установами, до яких відноситься Донецький науково-дослідний інститут судових експертиз.

Напрямки діяльності ДНДІСЕ:

  1. Автотехнічна експертиза
  2. Автотоварознавча експертиза
  3. Технічна експертиза документів
  4. Почеркознавча експертиза
  5. Трасологічна експертиза
  6. Балістична експертиза
  7. Експертиза холодної зброї
  8. Дактилоскопічна експертиза
  9. Біологічна експертиза
  10. Гірничо-технічна експертиза
  11. Експертиза матеріалів, речовин та виробів
  12. Ліцензування
  13. Пожежо-технічна експертиза
  14. Психологічна експертиза
  15. Психологічні дослідження за позовами про заподіяння морального збитку
  16. Психолого-мистецтвознавча експертиза
  17. Будівельно-технічна експертиза
  18. Товарознавча експертиза
  19. Економічна експертиза
  20. Експертиза комп'ютерної техніки та програмних продуктів
  21. Підготовка та стажування судових експертів.

Див. також[ред. | ред. код]

Контакти[ред. | ред. код]

Адреса: вул. Поштова, буд. 67, м. Слов'янськ, 84122.

Посилання[ред. | ред. код]