Журнал політичної філософії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Журнал політичної філософії ( ориг.Journal of Political Philosophy )— щоквартальний рецензований академічний журнал, який охоплює всі аспекти політичної філософії .

Журнал почав суперечку, коли опублікував три статті про життя темношкірих, кожну з яких написали білі вчені, які раніше були представлені на конференції з цієї теми. [1] Суперечка почалася, коли професор Єльського університету Крістофер Леброн опублікував «відкритий лист», у якому критикував журнал за те, що він не включив до симпозіуму «філософів кольору». [2] Після цього Леброн наголошував, що до того моменту у журналі не було опубліковано жодної статті про расу з моменту початку руху Black Lives Matter, і також не було опубліковано жодної роботи "філософа кольору" з часу заснування видання. Організатори конференції вказали, що вони запрошували "філософів кольору" взяти участь у симпозіумі, але жоден із них не прийняв цю пропозицію. Деякі зазначали, що Journal of Political Philosophy дійсно публікував матеріали про расові питання з початку руху Black Lives Matter і також представляв "філософів кольору". Справжньою факт є те, що Чандран Кукатас, який є "філософом кольору", є співзасновником журналу. [3] [4] Редакція принесла офіційні вибачення, пообіцяла додати принаймні двох афроамериканських вчених до редакційної колегії та зобов’язалася шукати більше робіт, написаних небілими вченими. [5]

У квітні 2023 року видавець Wiley-Blackwell звільнив Роберта Гудіна з посади редактора журналу, посилаючись на проблеми з «комунікацією». У відповідь на це заступники редакторів Саллі Хасленгер, Філіп Петтіт, Енн Філліпс і Амія Срінівасан, а також члени редакційної ради Кваме Ентоні Аппіа, Джейн Менсбрідж, Джефф Макмехан і Анна Стілц подали у відставку зі своїх посад у журналі на знак протесту проти усунення Гудіна з посади редактора. . [6]

Абстрагування та індексація[ред. | ред. код]

Журнал реферується та індексується за:

* CSA Worldwide Political Science Abstracts

Відповідно до Journal Citation Reports, імпакт-фактор журналу 2015 року склав 1,044, що ставить його на 63 місце серед 163 журналів у категорії «Політична наука» та 24 місце серед 51 журналу в категорії «Етика». [7]

Дивись також[ред. | ред. код]

  • Список етичних журналів
  • Список політологічних журналів
  1. Goldhill, Olivia (27 травня 2017). Philosophers published a "Black Lives Matter" series written entirely by white professors. Quartz.
  2. An Open Letter to the Editors of the Journal of Political Philosophy; or How Black Scholarship Matters, Too. politicalphilosopher.net (blog). 24 травня 2017.
  3. Ani, Emmanuel (2014). On Traditional African Consensual Rationality. Journal of Political Philosophy. 22 (3): 342—365. doi:10.1111/jopp.12013.
  4. Wingo, Ajume (2006). Joy in Living Together: Toward a Civic Appreciation of Laughter. Journal of Political Philosophy. 14 (2): 186—202. doi:10.1111/j.1467-9760.2006.00247.x.
  5. Open Letter from the Editors of the Journal of Political Philosophy. politicalphilosopher.net (blog). 25 травня 2017.
  6. Weinberg, Justin (27 квітня 2023). Wiley Removes Goodin as Editor of the Journal of Political Philosophy. Daily Nous. Процитовано 28 квітня 2023.
  7. Journals Ranked by Impact: Political Science and Ethics. 2015 Journal Citation Reports. Web of Science (вид. Social Sciences). Thomson Reuters. 2016.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]