Користувач:Злой Ёжик

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Я — маленький, хутенький Злий Їжачок[ред. | ред. код]

«Шкідливі поради» щодо редагування і патрулювання статей
(майже жартома)
[ред. | ред. код]

«Щоранку йому доводилося виконувати обов'язки поштового цензора… Годі було вигадати щось марудніше … Геть занудившись уже під вічір першого ж дня, він почав вигадувати різні забави.

„Смерть епітетам!“ — якось вирішив він і не помилував потому жодного прикметника чи прислівника в жодному з листів, що пройшли через його руки того дня. Назавтра Йоссар'ян оголосив смертельну війну артиклям і винищив їх до пня, всі, як один, — і визначені, і невизначені. Та справжню радість творчості відчув він лише третього дня, коли зачорнив у листах усі слова, крім займенників, особових і безособових, від цього тексти стали куди драматичніші, а зміст їхній у більшості випадків набув широкого, майже універсального характеру. Далі Йоссар'ян заходився викреслювати всі звертання та підписи, а решту листа залишав незайманою. А в одному листі він замалював геть усе, крім привітання „Люба Мері“…

Вичерпавши до краю усі можливості познущатися з листів, Йоссар'ян розгорнув наступ на прізвища й адреси на конвертах. Одним недбалим помахом руки, неначе сам Господь Бог, він відправляв у небуття будинки, вулиці, квартали, часом стирав з лиця землі цілі міста…»

(Дж. Хеллер. Пастка на дурнів. К.: Дніпро, 1988. С. 22)