Користувач:Olvolovik/Захарова-Воловік Ксенія Павлівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Координатор культурних проектів Міжнародної програми під егідою ЮНЕСКО «Всесвітня культурна спадщина, фундаментальні цінності і російська мова» солістка-вокалістка Захарова-Воловік Ксенія Павлівна (урожд. Оксана Павловна Захарова) — російська професійна співачка, виконавець російських народних пісень і романсів.

Біографія[ред. | ред. код]

Ксенія Павлівна народилася 13 жовтня 1977 р. в обласному центрі Казахстану – місті Кизил-орда. Виховувалася у великій музичній родині, у Пермському краї, де пройшло її дитинство. На професійній сцені виступає з шости років. По оцінках фахівців володіє видатними, унікальними вокальними даними. З відмінністю закінчила відділення сольного народного співу на вокальному факультеті Московського Державного університету культури і мистецтв, отримавши кваліфікацію професійної концертно-камерної співачки і викладача вокального мистецтва під керівництвом народного артиста Россиі М.І. Демченко. Свої рекомендації і «путівку у життя» їй дали такі визнані майстри мистецтв, народні артисти СРСР, як Ольга Воронець і Галина Вишнєвська.

Творча сольна майстерність Ксенії формувалася в колективах Центрального концертного зразкового оркестру Військово-морського Флоту ім. М.А. Римського-Корсакова, Московського Державного Академічного театру танцю «Гжель», Національного академічного оркестру народних інструментів Росії імені М.П. Осипова.

У підвалинах блискучої виконавчої майстерності співачки, її природності і артистизму лежать природне дарування, Божа іскра, помножені на щоденну, нелегку працю. Її виступи – воістину яскраві події, що яскраво запам'ятовуються захопленою публікою в різних країнах світу.

Ксенія Захарова-Воловік активно поєднує насичену концертну діяльність з копіткими музично-етнографічними дослідженнями, які вона веде на основі фольклорних музичних експедицій по вивченню і запису старовинних пісень, мелодій, наспівів, літературно-етнографічних текстів, билин та оповідей.

Ксенія Захарова-Воловік - керівник і координатор культурних проектів у межах Міжнародної програми під егідою ЮНЕСКО «Всесвітня культурна спадщина, фундаментальні цінності і російська мова», член Міжнародного Оргкомітету програми.

Участь у міжнародних проектах[ред. | ред. код]

Референції[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Афіші сольних концертів[ред. | ред. код]