Користувач:VVB84/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Файл:Август Шуман.jpg
Август Шуман

Август Шуман (August Schumann) - (Дата народження невідома. Дата смерті – орієнтовно 1900 р.) – львівський підприємець, машинобудівник, чавуноливарник, котляр.


У 1851 році, як підмайстер-котляр, учасник Промислової виставки у Лондоні (Велика виставка промислових робіт усіх народів). Направлений на виставку Торгово-промисловою палатою Галичини для ознайомлення із технічними новинками того часу в галузі виробництва обладнання цукрової промисловості. Член Торгово-промислової палати Галичини у відділі «Промисловість».

Наприкінці ХІХ ст. член Стрілецьке братство (Куркового братства).

Фабрика Августа Шумана із виготовлення сільськогосподарських машин та залізних виробів розташовувалась від початку 1850-х до 1884 року на вул. Личаківській, 5 (конскрипційний номер 99 4/4) у м. Львові. На фабриці вироблялося обладнання для цукрових заводів, броварень, парові котли, ручні молочарки, плуги тощо.

Перед 1885 роком Август Шуман продає будинок та ділянку на вул. Личаківській, 5 Леону Братковському, та переносить виробництво на вул. На Блоні, 18 (тепер – Залізнична). До 1900 року також займається котлярством, влаштуванням криниць та бурінням свердловин.