Корінтіанш (Мінделу)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Корінтіанш
Повна назва Спорт Клуб Корінтіанш
Сау Вісенті
Засновано 1981
Населений пункт Мінделу, Кабо-Верде Кабо-Верде
Стадіон
Ліга Другий дивізіон
Чемпіонату острова
2014-15
Домашня
Виїзна

Спорт Клуб Корінтіанш Сау Вісенті (порт. Sport Club Corinthians São Vicente) або просто Корінтіанш — професіональний кабовердійський футбольний клуб з міста Мінделу, на острові Сан-Вісенті.

Історія[ред. | ред. код]

Клуб названий на честь бразильського клубу Корінтіанс з міста Сан-Паулу і є закордонною філією клубу.[1] Логотип та форма клубу ідентичні до свого батьківського клубу. Це вже другий футбольний клуб в країні, який названо на честь бразильської команди (першим є Ботафогу (Кабо-Верде)).

Клуб було засновано 9 вересня 1987 року. Корінтіанш розпочав виступи в першому дивізіоні, у якому він грав до 2010 року, поки не був утворений другий дивізіон Чемпіонату острова. Клуб практично кожного сезону завершував чемпіонат на нижніх позиціях. Корінтіанш відзначив своє 25-річчя 9 вересня 2012 року. Фактично зараз клуб виконує в основному соціальну роботу по залученні молоді до спортивного життя міста та країни в цілому. Новий сезон 2015-16 рр. Корінтіанш розпочав у Другому дивізіоні.[2]

У клубі також є молодіжна команда, яка одного разу виграла молодіжний чемпіонат Кабо-Верде з футболу. Також клуб тричі ставав переможцем Чемпіонату острова Сан-Вісенті серед молодіжних команд.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Каноніку, Леандру; Рібейру, Дієгу (24 серпня 2010 року). При різних умовах тески Тімау роблять наступні кроки «матриці». Globo Esporte (порт.). Архів оригіналу за 12 листопада 2014. Процитовано 12 листопада 2014 року.
  2. Пессіні, Адріану. Todos os Corinthians do mundo [Всі клуби під назвою «Корінтіанш» у світі]. citadini.com.br (порт.). Процитовано 12 листопада 2014 року.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)

Джерела[ред. | ред. код]