Металопрокатний завод у Хелвані

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Металопрокатний завод у Хелвані. Карта розташування: Єгипет
Хелван
Хелван
Місце розташування заводу

Металопрокатний завод у Хелвані – підприємство чорної металургії Єгипту, майданчик якого знаходиться на південній околиці каїрської агломерації у індустріальній зоні Хелвану.

У 1970 (за іншими даними – 1977) році була заснована компанія Metad Helwan, яка реалізувала проект першого в Єгипті приватного прокатного заводу (до того в країні діяли лише нечисленні державні підприємства, зокрема, розташований у тому ж Хелвані металургійний комбінат повного циклу).

Певний час завод мав потужність на рівні 120 тисяч тон будівельної арматури та рівнополичкового кутника на рік. В подальшому був реалізований проект, що мав збільшити цей показник до 200 (за іншими даними – 180) тисяч тон на рік.[1][2]

Оскільки компанія не має власного виробництва сортової заготовки, вона чутлива до змін на світовому ринку та митної політики уряду.[3]

Можливо відзначити, що наразі Metad Helwan є однією з дочірніх компаній Ayad Group, яка також володіє кількома невеликими заводами з випуску металевих труб.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Metad Helwan (PDF).
  2. Metad Helwan For Metal Rolling, National Cement Co. Rd., ..., REGISTRA. gb.kompass.com. Процитовано 16 травня 2023.
  3. Rolling steel factories closed but nobody listened - Dailynewsegypt (амер.). 21 квітня 2019. Процитовано 16 травня 2023.