Обговорення:І будуть люди (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Архіви
наразі архівів немає (створити)

Статистика відвідуваності сторінки "І будуть люди (телесеріал)"

Здіймання vs. Фільмування vs. Знімання vs Ставлення[ред. код]

Вітаю @Казочка голочка: в україномвоній спеціалізованій пресі використовуються всі чотири синоніми. Я перепрошую, в описі свого редагування я дав не правильне посилання, але ось правильне посилання на статті зі спеціалізованих кінематографічних видань де вживається слово "здіймання" (зокремам найширше дієслово "здіймнання" використовувалося у словосполучення "здіймання фільмів" до Голодомору у період більш українофільської політики радянської влади в Україні у 1921-1931 роках):

  • Цитата «Звукові фільми. Зазнято 60% звукового фільму "Можливо завтра", що має за сюжет: закрозу війни, економізну кризу на Заході та розквіт нашої індустрії. Режисери: Д. Дальский та Л. Сніжинська, оператор Н. Окуліч, художник С. Мандель. Натурні здіймання зроблено у Краматорському, Харкові, Одесі та у радгоспі "Верблюд" під Ростовом н/Д» (Звукове кіно на Україні // Журнал Кіно, 1931 No. 11-12. С. 16)
  • Цитата «Василь Кричевський працюва там лише кілька місяців - від лютого і до травня 1927 року. поки не почалися здіймання фільму "Звенигора".» Василь Григорович Кричевський: життя і творчість, монографія. 1974. 222 стор.: С. 141
  • Цитата «Після цього письменник Ептон Сінклер склав із Ейзенштейном умову, почав приватно фінансувати здіймання фільму з історії мехіканських революційних рухів (зокрема під проводом Запата і Панчо Вілла).» (Київ / Kyiw. Журнал Літератури і Мистецтва. Травень-Червень 1953; С. 144)
  • Цитата «Фотооформлення «Звенигори» в її режисерському — головному значінні досконале. «Палітра» Довженка надзвичайно широка: майже всіх метод здіймання, що дозволяє сучасна техніка, ним ужи�то. Вжиток цей завжди дуже дотепний, а іноді й високомайстерний.З перших же кадрів бачимо прийом прискореного здіймання [...] Коли Довженкові знадобилося показати часи ще давніші, знадобилося піти назад за тисячу років, він вжив прийомів: здіймання крізь серпанок, не в фокусі, кількаразового здіймання та прискореного здіймання. Вражіння нереальності підкреслювалось, сцени, що ми побачили, відсунулися ще далі в минуле. Перерахувати всі моменти, де вжиток певного прийому здіймання вражає своєю доцільністю та дотепністю, дуже довго. Але не можна обминути двох моментів» Перше десятиліття кінематографічної творчості Олександра Довженка. 2019. С. 117-118

--piznajko 00:47, 26 квітня 2021 (UTC)Відповісти