Обговорення:Будаївське городище

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

(Журнал перейменувань); 21:45 . . Користувач:Augustus-ua (обговорення • внесок) перейменував сторінку з Замковище Будаївка на Городище Будаївка ‎(замку там не було)

Вибачте, мені дуже прикро, коли категоричне твердження (замку там не було) користувача Користувач:Augustus-ua змінює історичне призначення Будаївського замковища. На острівці-Весі всетаки існував палац (більше всього княжий замок) і варто називати все своїми іменами. Першим відомим документом з цею назвою стала "Ставропігійна грамота Андрія Боголюбського", яка подає перелік "добр Васильківських" Києво-Печерської лаври, у тому числі "і з палацом на городищі – з сільцем та з церквою, і [всім], що там є". Вона підтверджена Вселенським Патріархом.

Джерела: До питання про отримання Києво-Печерською лаврою ставропігії. – С. 330. // Патерик Києво-Печерський. За редакцією, написаною 1462 року по Різдві Христовому печерським ченцем Касіяном. Упорядкувала, адаптувала українською мовою, склала додатки та примітки Ірина Жиленко. – К. – Видавничий дім “КМ Academia”. – 1998. – С. 331. Упорядкувала, адаптувала українською мовою, склала додатки та примітки Ірина Жиленко. Користувач:Володимир Проценко