Обговорення:Всеукраїнська школа онлайн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Nina.Nadiia у темі «disambig» 3 місяці тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

disambig[ред. код]

Перенесено з Обговорення користувача:Yuri V.#Питання від Nina.Nadiia (13:39, 9 лютого 2024)
Вітаю, Nina.Nadiia! Звертаю увагу, що ще з 2020 року існує стаття Всеукраїнська школа онлайн, тому стаття Користувач:Nina.Nadiia/Всеукраїнська школа онлайн може бути приєднана до існуючої статті, її публікація неможлива: заборонено дві статті на одну тему, див. {{db-duplicate}} тощо. З повагою, — Yuri V. в) 09:05, 10 лютого 2024 (UTC).Відповісти
Шановний пане Юрію! Дякую за відповідь!
Коли я збиралася писати статтю про веб платформу дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн», згадана вами стаття «Всеукраїнська школа онлайн» у Вікіпедії стосувалася лише проєкту теле-ВШО, відео з якого досі розміщено на ютубканалі МОН https://www.youtube.com/@MONUKRAINE/playlists і ILearn https://www.youtube.com/@iLearnUA/playlists У існуючій статті «Всеукраїнська школа онлайн» були лише перелік телеканалів, на яких ці уроки (тривалістю 20-30 хвилин), транслювалися, і покликання на ресурси, де критикувалися помилки, допущені розробниками у телеуроках. Цей проєкт теле-ШО розпочався весною 2020 року з початком карантину і влітку вже був закритий.
Я звернула увагу, що у статті з Вікіпедії «Всеукраїнська школа онлайн» були 15 правок, які не були погоджені автором статті вже декілька років, вочевидь автор статті вже втратив до неї інтерес і нею не займався.
На сьогодні ці, внесені вами, правки недоцільні і неактуальні, адже вони стосуються, здебільшого, якраз нашої сторінки про інший проєкт зі схожою назвою - веб платформа дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».
Після проєкту теле-ВШО було створено веб платформу «Всеукраїнська школа онлайн», про яку до цього часу не йшлося у Вікіпедії. Оскільки ініціатором обох проєктів було МОН України, в назві використали однакову складову - «Всеукраїнська школа онлайн». Ми з колегами із державної установи «Український інститут розвитку освіти» (УІРО), яка є Адміністратором ВШО, від перших днів працюємо над створенням і розвитком цього проєкту, тому і була написана наша стаття про вебплатформу ВШО. Хочу ще раз підкреслити, що це два різних проєкти! Наприклад на платформі «Всеукраїнська школа онлайн» розміщені уроки з 5 по 11 клас, включаючи відео тривалістю від 5 до 15 хвилин, конспекти, тести та інші додаткові матеріали https://lms.e-school.net.ua/ . Статті про помилки на теле-ВШО не стосуються проєкту платформи ВШО тощо.
У своїй статті я згадувала про проєкт теле-ВШО, що передував проєкту вебплатформи, і зробила внутрішнє посилання на попередню статтю https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%81%D0%B5%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0_%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD .
Оскільки у Вікіпедії існують статті, які мають декілька значень, наприклад - Дніпро (значення)
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BD%D1%96%D0%BF%D1%80%D0%BE_(%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F), пропонуємо аналогічно зробити і для статей Всеукраїнська школа онлайн.
Інший, навіть більш прийнятний, для нас варіант: здійснити глибоку переробку початкової статті про телепроєкт. Ми готові запропонувати ці правки, якщо Ви після цього їх розглянете і затвердите.
Заздалегідь вдячні за вашу допомогу!
З повагою Ніна Слюсаренко
Додатково для порівняння:
- відео попереднього проєкту теле-ВШО, які розміщено на ютубканалі МОН https://www.youtube.com/@MONUKRAINE/playlists і ILearn https://www.youtube.com/@iLearnUA/playlists (з розбивкою по класам від 1 до 11, включно з початковою школою)
- відео ютюбканалу ВШО з 5 по 11 клас
https://www.youtube.com/@user-cu2je9cb2x/featured --Nina.Nadiia (обговорення) 13:47, 12 лютого 2024 (UTC)Відповісти