Обговорення:Герб Хмельницької області

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ahonc у темі «Історичний та сучасний герб Поділля.» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

І яким же чином зображення колосків у формі літери “Х” підкреслюють аграрний характер області?. В геральдиці взагалі не прийнято використання літер на щиті і рожевий колір. Авангард в порушенні правил геральдики хібащо--Kamelot 12:58, 22 березня 2008 (UTC)Відповісти

Герб

Хто створив цей герб ? Гербом Подільської землі було золоте сонце на срібному , чому не відтворено історичний герб Поділля ,столиця якого знаходиться в Хмельницькій області ? Малиноий колір використовували в Україні тільки Запорожці , звідки на Поділлі взявся малиновий і хто відповідає за те , щоб відтворити історичний герб Поділля ?

Його створив М.Мастикаш, затвердила облрада.--Анатолій (обг.) 21:23, 6 липня 2012 (UTC)Відповісти

Історичний та сучасний герб Поділля.[ред. код]

Щит історичного герба Поділля був іспанський . Перше зображення герба Поділля знаходиться в бібліотеці Арсеналу в Парижі (Національна бібліотека Франції ), в рукописі "Insygnia seu Clenodia Regni Poloniae" , з кольоровими зображеннями гербів ,на картці 15.

Опис латинською

Podolie terra 15 In campo albo solem radiantem portat [[1]]


Герби територій чи міст відображають їх походження , а не малюються довільно . До чого тут книжки ,колоски і букви Х ??? Герби почали малювати з часів Російської імперії.Поділля завжди мало свій однаковий герб в історії , який ніхто не мав права міняти . Де подівся герб в наш час ? Камянець-Подільський історична столиця центру Поділля , який знаходиться на території Хмельницької області , центральної території історичного Поділля і ця область носить мальований герб з буквою Х ?

НУ це питання не до вікіпедистів, а до депутатів облради, які герб затверджували. Вікіпедія лише розповідає про затверджений герб.--Анатолій (обг.) 13:12, 7 липня 2012
        • Але тут у вікіпедії подано ,як історичний герб Поділля - сонце на червоному полі ,що не відповідає історичному гербу ,так як він не змінювався з поч. 15 ст. і за Длугошем , Гваніні та Папроцьким це жовте сонце на білому полі .За яким автором чи джерелом подано червоний герб Поділля ?
Історичних гербів було багато. Наприклад, цей також є історичним.--Анатолій (обг.) 15:50, 7 липня 2012 (UTC)Відповісти
        • Історичний герб був тільки один -- сонце на білому полі , до загарбання Поділля російською імперією і з того часу герби почaли перекручувати ,що і спостерігаємо до нашого часу. Але не зрозуміло чому Чернігівщина , Львівщина , Галичинна використовують історичні герби ,а Поділля намальований і як історичний подається червоний.