Обговорення:Життя

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стаття «Життя» входить до спільного для всіх мовних розділів Вікіпедії списку необхідних статей.
Її покращення й доведення до статусу вибраної є важливим напрямком роботи проєкту.
Рік 2010 2011 2012
Переглядів 33645 73043 66631


Шановний пан Zx-man, якщо ви хочете зробити посилання на схожу статтю з назвою "Життя" - створіть нову сторінку з переликом назв-лінків аналогічних статей, наприклад:

і т.д. --Wanderer 16:09, 13 квітня 2007 (UTC)[відповісти]

Те, що написано у цій статті є поганенькою копією із російської Вікі. Відсутні джерела цитування. Те що написано, не є загально прийнятим баченням життя. Скидається, що хтось сюди увіпхнув посередній реферат на тему "Філософські проблеми життя" на основі автореферату якоїсь дисертації без літературного переліку!!! Статтю слід переробити, наблизивши її до англійського варіану, в якому розкрито суть життя як біологічного явища. Адже чинна стаття зведена до абсурду: одина із біологічних форм життя приходить до абсурдно-прадоксального висновку, що життя - це не біологічне явище... Однозначно необхідна кардинальна переробка статті. --A. Zamoroka 22:28, 6 лютого 2010 (UTC)[відповісти]

Аби не образити усіх дописувачів своїми правками (тут їх багато) пропоную до обговорення бачення реструктуризації статті у наступні основні розділи:

1. Біологічна сутність життя (визначення, ознаки, рівні організації, форми існування живих організмів (приони, віроїди, віруси, клітинні), структурна організація живих істот, теорії походження життя (гіпотеза Опаріна-Міллера, гіпотеза світу РНК), надорганізмові живі системи) 2. Фізико-хімічні основи життя (усі екзотичні теорії хімічної хвилі і т.д.) 3. Філософсько-соціальні уявлення про життя (усю кашу із релігією, ентропією,філософськими концепціями звести сюди і дати посилання на основні статі для кожної, куди відправити і критику) У випадку мовчання численних авторів статті тривалий час (скажімо 3-5 днів), вважатиму за загальну згоду із викладеними вище міркуваннями. --A. Zamoroka 22:45, 6 лютого 2010 (UTC)[відповісти]

Витер посилання "В.А. Нюхтилин монография "Мелхиседек" Том I, глава «Жизнь»", яке не працює. Крім того, В.А. Нюхтилин сам пише "Автор данной книги без всяких шуток категорически не рекомендует ее читать убежденным буддистам, мусульманам, ортодоксальным христианам, евреям, марксистам, атеистам, русофобам, членам религиозных группировок любого толка, обладателям научных степеней и просто крупным специалистам в областях естествознания или гуманитарных наук...". Це, похоже, щось занадто обмежене, як для публічного проекту вікіпедії.