Обговорення:Олімпійські чемпіони (Одеса)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Seva Seva у темі «Шаблон:Db-reason» 8 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Стаття знаходиться у процесі створення, тобто "В роботі". Стаття створена 19:38, 7 вересня 2015.

Шаблон:Db-reason[ред. код]

"Адміністраторам і тим, хто позначає статті до швидкого і безумовного видалення, варто уникати позначати статті до видалення, якщо така стаття створена зовсім недавно — деякі автори створюють статті в кілька етапів, періодично зберігаючи поточну версію. У момент позначення статті до швидкого видалення робота над нею може ще вестися, і така позначка може віджахнути автора, особливо початківця".

Питання не в тому, що стаття недопрацьована, а в тому, що, я вважаю, вона не значима. --Seva Seva (обговорення) 09:03, 13 вересня 2015 (UTC)Відповісти

SEVA SEVA!

Значимість Олімпійські чемпіони (Одеса)

В античних олімпійських іграх їх переможці – олімпіоніки, отримували велику пошану та привілеї саме в місті від якого вони виступали, тому значимість статті з історичної точки зору не викликає сумнівів. http://ancient.gerodot.ru/topics/data/greece/games/olimpia/olimpia_games_01.htm http://www.olympic-history.ru/istorija_olimpiad/antichnye_olimpiady/znamenitye_atlety_drevnosti/nagrazhdenie_olimpionikov.html http://www.grekomania.ru/greek-articles/ancient-greece/221-olimpijskie-igry-velikij-prazdnik-antichnosti

В останні роки розуміння цього принципу – спортсмен це представник міста – стрімко поширюється. Тільки кілька прикладів:

http://niklife.com.ua/citylook/39426 На Алее спортивной славы в парке Победы появились первые таблички николаевских Олимпийских чемпионов. Так, уже сейчас установлены именные памятные знаки олимпийских чемпионов Ильи Кваши, Юрия Никитина и Ольги Харлан. Всего планируется установить 23 такие именные таблички. Но пока на заводе «Зоря» сделаны только три. Правда, и они еще полностью не готовы – металл не отполирован.

http://www.ktk.kz/ru/news/video/2015/05/18/59974 Аллея славы появилась в Алматы. Первым именную звезду там получил двукратный олимпийский чемпион Илья Ильин. Церемонию открытия организовали с поистине голливудским размахом: торжественная музыка, красная ковровая дорожка и, конечно, золотые ножницы для разрезания ленточки. Илья Ильин, двукратный олимпийский чемпион: - Для нашей молодёжи это большой стимул для работы над собой, над движением вперёд. Он будет смотреть на моё имя и будет стремиться обойти меня. Или как минимум достичь тех же успехов. Это самое дорогое, это самый важный стимул, который в жизни можно только придумать.

http://www.redom.ru/news/info/132504/ В Красноярске появилась аллея Олимпийской славы На площади перед спортивным комплексом "Арена.Север" в Красноярске 7 июля состоялось открытие Аллеи олимпийской славы. Участниками мероприятия стали 12 олимпийских, паралимпийских, сурдлимпийских чемпионов разных лет и 21 тренер. «Красноярцы 19 раз становились чемпионами Олимпийских игр, 3 раза чемпионами Паралимпийских игр, 4 раза чемпионами Сурдлимпийских игр. Для того, чтобы и впредь красноярская земля могла воспитывать новых чемпионов, важно не только строить спортивные объекты, развивать спортивную инфраструктуру, но чтить память, отдавать дань уважения тем спортсменам, которые добились грандиозных успехов. Уверен, эта Аллея станет Меккой для юных красноярских спортсменов», – подчеркнул первый заместитель губернатора Красноярского края Сергей Пономаренко.

Таких прикладів багато, включаючи Одесу. Як видно, багато людей, не тільки в нашому місті, розуміють значимість об’єднання олімпійських чемпіонів з одного міста.

Окрема стаття про Олімпійських чемпіонів – це Алея слави спортсменів міста, які досягли найвищого успіху у спортивних змаганнях – перемоги на Олімпійських іграх. Одеса завжди була чи першою чи, принаймні, в лідерах. Ви це повинні знати як один з авторів статті Хронологія Одеси.

PS. Леонід Кравчук, як хитрий та розумний політик, на зустріч з президентом США Білом Клінтоном взяв олімпійських чемпіонів саме з Одеси: Віктора Петренко та Оксану Баюл, а не американських іноземних легіонерів з «Біпа-Моди», яких Ви пропонуєте змішати в одній неіснуючій статті «Спорт Одеси» з гордістю нашого міста. Перший президент України Леонід Кравчук дуже добре розумів величезну значимість саме такого вибору.

Доречі, статті Список олімпійських чемпіонів СРСР теж не їснує, а Список олімпійських чемпіонів України це не стаття, а список. В який список попадуть Петренко Віктор Васильович та Гуцу Тетяна Костянтинівна? Для них потрібен ще один список. Ви пропонуєте стрибати по спискам та шукати необхідну інформацію нераціональним для користувача Вікіпедії способом. Це моя перша стаття і вона викликана саме тим, що я зіткнувся з проблемою неможливісті швидкого отримання інформації про олімпійських чемпіонів Одеси.

Для спортсмена найбільш значиме досягнення є перемога на олімпійських іграх. І в інтерв'ю олімпійські чемпіони спочатку говорять, що пишаються тим, що на честь їх перемоги піднявся прапор країни, звучав гімп країни та потім, що перемогу вони везуть у рідне місто, щоб розділити радість перемоги з рідними, друзями, вболівальниками та містом.

Odessa forever.

Залишено Ця стаття — колишній кандидат на вилучення, що була залишена.

Пояснення причин і відповідне обговорення ви можете знайти на сторінці Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/16 вересня 2015.

Повторне виставлення статті на вилучення без ґрунтовних підстав для перегляду попереднього рішення може вважатися порушенням ВП:НДА.