Обговорення:Орликіада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ahonc у темі «----» 16 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

СКОБ, Scout! Тішуся з того, що у Вікіпедії тепер з'явилася стаття про такий давній і великий пластовий захід! Принагідно, дозволю собі висловити кілька думок і зауважень ;)

  • Орликіада – це інтелектуально-мистецький змаг, що проводиться кожного року у кінці жовтня – на початку листопаду чи листопада? на визначену тему з українознавства. Треба закцентувати і на тому, що змаг, насамперед, пластовий.
  • Стиль статті повинен стати більш сухим та енциклопедичним. Жодних оціночних суджень чи занадто великого перехвалювання ;) не може бути.
  • Існуюча структура статті трошки ускладнює сприйняття тексту. Можливо, вартує почати із історії, а не лишати її на кінець? Роби час од часу абзаци - суцільний текст важкуватенько читається.
  • Окрім того бажано було б кілька знимок - проте, важай із ліцензуванням, щоб потім їх не видалили!
  • Уникай пластових термінів. Залишай тільки найбільш зрозумілі або такі, на які вже зроблено статті у Вікіпедії ;) За зразок можеш глянути на мої статті про ВВМ чи відзначення.
  • Усі пластові статті маркуються категорією "Пластунство". Категорія "Пласт" використовується суто для зображень, а "Пл. портал" суто для проекту Портал:Пластунство.
  • Простав вікі-посилання не тільки у своїй статті, але й на неї. Наприклад, точно пригадую, що у статті Пласт є згадка про Орликіаду. Подумай, можливо, у якихось статтях вартує дописати речення-два, щоб вони стали змістовнішими, і додати покликання на Орликіаду.
  • Зовсім не згадується широчезна географія проведення Орликіади - вона ж вже була чи не в усіх більших містах заходу й півночі країни! Можливо, менше акцентуй на комендантах, бунчужних та інших, а більше на географії команд кожного року, темах, меті кожної окремої Орликіади. Словом, доведеться тобі попотіти над пошуком матеріалу - пам'ятай, що для якісної статті зовсім недостатньо скопіювати її з якогось джерела! Потрібно довести її до такого рівня, щоб після прочитання не виникало питань ;) Дивися на свою статтю очима людини, котра потрапила на неї зі статті Пласт, про який теж дізналася вперше на Вікіпедії. Тобто, будь простішим ;)

Ось такий краш-курс для пластунів-початківців у Вікіпедії :) --Yarko 13:42, 2 січня 2008 (UTC)Відповісти

Чи варта у Бумбаки фотки взяти з сеї орликіади, шо проминула? Там є троха подивитися на шо (окрім вікізустрічі :)) --Tomahiv 13:44, 2 січня 2008 (UTC)Відповісти
Гарні фотки завжди згодяться! І нагадай йому, принагідно, що я чекаю фоток та цікавої інформашки для статті про ВВМ!

----[ред. код]

А хто такий змаг?--Ahonc (обг.) 12:11, 3 січня 2008 (UTC)Відповісти